REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Andrejus Drukarovas debiutinėse olimpinėse žaidynėse pasiekė du finišus – slalomo ir didžiojo slalomo rungtyse. Kalnų slidininkas ketvirtadienį abukart krito, bet užėmė 41-ąją vietą.

Andrejus Drukarovas debiutinėse olimpinėse žaidynėse pasiekė du finišus – slalomo ir didžiojo slalomo rungtyse. Kalnų slidininkas ketvirtadienį abukart krito, bet užėmė 41-ąją vietą.

REKLAMA

Galvą žemiau ir prie darbo

18-metis sportininkas pokalbį su TV3 pradėjo riebiu rusišku keiksmažodžiu.

„Per abu nusileidimus griuvau ir lipau į kalną. Trasa labai sudėtinga. Bandžiau, abukart rizikavau, bet be to niekuo gyvenime nebūsi. Neišėjo. Kaip italai sako – galvą žemiau ir prie darbo“, – nusišypsojo lietuvis.

Jis pirmajame nusileidime buvo 47-as, antrajame – 42-as.

„Gaila, iki mano tikslo – 40-uko – trūko labai mažai. Vieta, žinoma, nebloga, bet gerą rezultatą paleidau vėjais. Labai gaila, bet nieko – daug dirbsiu ir kitoje olimpiadoje bandysiu pavaryti geriau“, – tikino Andrejus.

Slidininkas per pirmąjį nusileidimą trasoje užtruko 59,40 sekundės, antrąjį – minutę, 7,77 sekundės. Bendras lietuvio laikas – dvi minutės 7,17 sekundės.

REKLAMA
REKLAMA

Favoritai krito

Pirmojo nusileidimo neįveikė 56 sportininkai iš 108. Antrajame krito dar devyni.

Ryte iš kovos pasitraukė Pjongčange dukart olimpiniu čempionu tapęs austras Marcelis Hirscheris. Tuomet greičiausias buvo didžiojo slalomo rungties vicečempionas iš Norvegijos Henrikas Kristoffersenas. Jis antrojo važiavimo neįveikė.

REKLAMA

„Supraskite – čia labai sunku. Laimėjo tie, kurie nusileido greitai ir be klaidų, – aiškino A. Drukarovas. – Trasa buvo labai kieta. Korėjiečiai ją tokia padaro nenatūraliu būdu – vandeniu. Čia labai šalta, tad danga tampa kaip betonas.“

Lietuvos nugalėtojui pralaimėjo 28,18 sekundės.

Svajonė – reali

A. Drukarovui tai buvo pirmosios olimpinės žaidynės.

„Išmokau, kad manęs dar laukia ilgas kelias. Tačiau noras yra, viltis irgi. Žaidynės suteikė gerą progą pagerinti techniką. Nepaisant to, kad man olimpiada baigėsi, dar dvi dienas, iki išvykimo, tikrai treniruosiuosi. Aš čia ne turistas“, – kalbėjo kalnų slidininkas.

Andrejus prieš debiutą sakė, kad jo pagrindinis ateities tikslas – tapti olimpiniu čempionu.

„Tai labai realu. Kaimynas lenkas pateko į 30-uką, vadinasi, galime ir mes. Tai mano svajonė, ji tokia ir liks. Dirbsiu dėl jos“, – žadėjo lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų