REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Kaune gimusiems „šimtmečio kūdikiams” – dovana su istorine verte

Naujieji metai daugeliui prasidėjo kitokie. Šių metų pradžioje kone visi Lietuvos miestai dalijasi labai džiugiomis naujienomis apie pirmuosius šiais metais gimusius kūdikius. Vieni į šį pasaulį atkeliavo jau pirmąją Naujųjų metų naktį, kiti – pirmąją savaitę.

8

Naujieji metai daugeliui prasidėjo kitokie. Šių metų pradžioje kone visi Lietuvos miestai dalijasi labai džiugiomis naujienomis apie pirmuosius šiais metais gimusius kūdikius. Vieni į šį pasaulį atkeliavo jau pirmąją Naujųjų metų naktį, kiti – pirmąją savaitę.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, kaip mažyliams sekėsi ateiti į šį pasaulį skirtinguose Lietuvos miestuose.

Kviečiame susipažinti su šimtmečio kūdikiais. 

Kaunas

Kaune gimusiems „šimtmečio kūdikiams” – dovana su istorine verte.

Proginėmis knygomis „100 žvilgsnių Lietuva“ pirmosios buvo apdovanotos šventinę vasario 16-ąją dieną Kauno klinikose naujagimių susilaukusios šeimos. Pirmasis šiandien Kaune 7 minutės po vidurnakčio gimė Danielius Simonavičius.

Panevėžys

Šiais metais pirmasis naujagimis – berniukas – Panevėžio mieste pasaulį išvydo sausio 1-ąją, ankstyvą rytą, apie 6 val. Dar du berniukai gimė – vienas apie 8 val., trečias – į pavakarę.

REKLAMA
REKLAMA

Respublikinės Panevėžio ligoninės akušerijos skyriaus vedėjas Raimondas Petrauskas naujienų portalui JP pasidžiaugė, kad trys berniukai gimė normalaus svorio.

REKLAMA

„Apie 3 kg svėrė. Gimdymai normalūs. Galiu pasidžiaugti, kad 2017 metus užbaigėme irgi trimis kūdikiais. Gruodžio 31-ąją gimė du berniukai ir mergaitė. Galiu drąsiai teigti, kad gimsta daugiau berniukų“, – sakė medikas ir teigė, kad gimdyvių Panevėžio miesto savivaldybės vadovai dar nepasveikino.

Šiauliai

Pasveikinta šiauliečių šeima, kurioje gimė pirmasis 2018-ųjų metų kūdikis – pirmoji mažoji šiaulietė, į pasaulį atėjusi Lietuvai pradedant minėti valstybės šimtmečio jubiliejų. Naujametę naktį gimusio vaikučio šeimai perduota puokštė gėlių ir Šiaulių mero sveikinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasveikinta pirmojo Šiaulių kūdikio jubiliejiniais Lietuvos metais sulaukusi Samantos ir Gedo Gailių šeima. Naujametę naktį gimusios mažylės Godos tėveliai sulaukė miesto savivaldybės dėmesio – mamai įteikta puokštė rožių ir Šiaulių miesto mero Artūro Visocko sveikinimas.

Kėdainiai

Sausio 1-ąją pasaulį išvydo pirmasis naujų metų kėdainietis vardu Arijus. Jo susilaukė kėdainiškių Astos ir Aurimo Bačiliūnų šeima. Naujagimis gimė visiškai sveikas, yra judrus ir guvus. Tiesa, vaikelis turėjo gimti už kelių savaičių, tačiau pasibeldė į šį pasaulį anksčiau.

Tai pirmoji jaunos Bačiliūnų šeimos atžala, bet, kaip prasitaria jauna mama, gal ir ne paskutinė. Netikėtas džiaugsmas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai mums tikra naujametė dovana. Vaikelis turėjo gimti už kelių savaičių, tačiau pasibeldė į šį pasaulį anksčiau. Bet abu su vyru labai džiaugiamės. Be galo džiaugiasi vyras, jis labai norėjo berniuko. Džiaugiuosi ir aš“, – šypsosi vaikelio susilaukusi Asta.

Tauragė

Pirmąjį metų kūdikį sausio 1-ąją, prieš pat devynias, pagimdė, pasak Tauragės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus vedėjos Irenos Narbutienės, saviškė – tos pačios ligoninės Priėmimo skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja Alina Barkauskienė. Jos sūnelis Karolis, gimęs 3600 g svorio ir 52 cm ūgio, – antras šeimos vaikas, namie jo nekantriai laukia broliukas Dominykas.

REKLAMA

25-erių Alina Barkauskienė pasakojo naujametinius fejerverkus dar pažiūrėjusi namuose, o rytą, apie 8.30 val., kartu su vyru Mantu atvažiavo į ligoninę. Barkauskų kūdikis į pasaulį atėjo, pasak jos, labai lengvai ir greitai – maždaug per dešimt minučių. Gimdyme dalyvavo ir jos vyras Mantas, dirbantis statybininku. To, kad jų sūnus – pirmasis šiemet gimęs tauragiškis, tėvai nesureikšmina. Apytikslė gimdymo data, prognozuota gydytojos, buvo tiksli – gydytoja ir sakė, kad kūdikis turėtų gimti gruodžio 31-ąją arba sausio 1-ąją.

Būsimieji tėveliai žinojo, kad gims berniukas, nors 100 procentų įsitikinę nebuvo.

– Žinoma, svajojome apie porelę, tačiau juk svarbiausia, kad būtų sveikas, – sakė A.Barkauskienė.

REKLAMA

Jonava

Pasigrožėti naujametiniais fejerverkais jauna mama dar suspėjo namuose, tačiau kitą dieną jau skubėjo į ligoninę. „Pagal gydytojų nustatytą terminą turėjau gimdyti gruodžio 22 dieną, tačiau kūdikėlis itin neskubėjo išvysti pasaulio.

Visi džiaugiamės, kad mūsų pirmagimis tapo pirmuoju šių metų rajone gimusiu kūdikiu, tačiau to tikrai nesitikėjome“, – šypsenų veiduose neslėpė virėja dirbusi L. Račina ir jos draugas, bendrovės „Achema“ darbuotojas Rolandas Rimar. 4,026 kg ir 54 cm sūnui jauni tėveliai ketina suteikti Eriko vardą. „Su draugu vieningai išrinkome šį vardą, mums jis pasirodė artimas. Nenorėjome duoti ypatingai populiaraus, pavyzdžiui, Kajaus, Nojaus, norėjome retesnio, gražiai skambančio vardo. Beje, Erikų mūsų giminėse nėra“, – „Naujienoms“ sakė jie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampolė

Sausio 5 d. Savivaldybės merė Irena Lunskienė pasveikino pirmąjį Marijampolėje gimusį Lietuvos šimtmečio kūdikį, kurio sulaukta sausio 4-ą dieną. Marijampolietė Laura Juraškienė pagimdė mergytę. Tai antroji Lauros ir Deivido Juraškų šeimoje gimusi dukra. Mergaitei išrinktas Godos vardas.

Sveikindama pirmąjį Marijampolėje gimusį Lietuvos 100-mečio kūdikį, merė I. Lunskienė pasidžiaugė, kad mergaitė yra ir pirmoji Marijampolės – Lietuvos kultūros sostinės mažylė. Merė laimingai mamytei L. Juraškienė linkėjo, kad mažylė augtų gražiai ir sveikai, būtų džiaugsmas tėveliams bei įteikė knygą „Mūsų vaikas“ ir Marijampolės 2018 metų kalendorių. Kaunas

REKLAMA

Giraitės naujakurių Eglės ir Justino Butėnų šeimoje gimęs Nojus tapo pirmuoju Kauno rajono kūdikiu, kurio tėvams buvo įteikta ypatinga dovana – 300 eurų vertės kraitelis.

Ukmergė

Nors šie Naujieji metai Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje praėjo be „naujametinukų“, pirmas 2018-ųjų kūdikis gimė netrukus. Sausio 3-iąją medikai priėmė širvintiškių šeimai gimusį vaikelį.

Nei naujų metų išvakarėse, nei pačią pirmą jų dieną ligoninėje naujagimių šiemet nebūta. Paskutinis praėjusių, 2017, metų kūdikėlis į pasaulį pasibeldė kiek anksčiau.

„Gruodžio 29 dieną gimė mergytė – kaip tik šiandien išleisim namo“, – antradienį sakė naujagimių slaugytoja Laimutė Valaišienė. Mergaitę pagimdė ukmergiškė, tai – antras jos vaikas.

REKLAMA

Mažeikiai

Šiais metais pirmasis naujagimis Mažeikių rajone pasaulį išvydo sausio 1-ąją dieną.

Sausio 1-ąją, 13 valandų 10 minučių, Mažeikių ligoninėje 32 metų mažeikiškei gimė mergaitė. Naujagimė svėrė 3 kg ir 910 gramų.

Pasak Mažeikių ligoninės akušerijos-ginekologijos ir neonatologijos skyriaus vedėjos Aurelijos Tamašauskienės, per 2017-uosius metus ligoninėje gimė 380 kūdikių. Tarp jų – dvi poros dvynių.

2016-aisiais Mažeikių ligoninėje pasaulį išvydo 452 kūdikiai, 2015 metais – 423.

„Gimstamumas rajone smarkiai mažėja. Bet reikia atsižvelgti ir į tai, kad ir miestas bei rajonas tuštėja“, – apibendrino skyriaus vedėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Telšiai

Dvi telšiškių šeimos nuo šiol sausio pirmąją minės savo atžalų gimtadienius. Naujieji — 2018-ieji — metai Regioninės Telšių ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje prasidėjo itin sėkmingai — savo pirmuoju riksmu tėvelius ir medikus pasveikino net du kūdikiai: berniukas ir mergaitė.

Trakai

Vos prasidėjusius Letuvos šimtmečio metus savo skardžiais balseliais pasveikino du Trakų ligoninėje gimę kūdikiai – berniukas ir mergaitė. Juos tėveliai jau pavadino Benu ir Amelija. Laimingus tėvus tą pačią dieną, sausio 1-ąją, aplankiusi pasveikino rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

Lentvaryje gyvenanti mamytė sūnelio susilaukė vos nuskardėjus dvyliktajam laikrodžio dūžiui, skelbusiam 2017 metų pabaigą. Tikėtina, kad sausio 1 dieną 00.01 val. gimęs mažasis Benas yra pats pirmas Lietuvos šimtmetį pasitikęs kūdikis visoje mūsų šalyje. O sausio 1-osios rytą į pasaulį atėjo ir mažylė Amelija.

REKLAMA

Naujuosius metus Trakų ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje sutiko dar viena vaikų porelė – berniukas ir mergaitė, gimę pačioje praėjusių metų pabaigoje. Skyriaus darbuotojai džiaugėsi, kad Lietuvos šimtmečio metus sutiko ypatingai – su dviem poromis mažųjų Lietuvos piliečių.

Palinkėjusi gražiai augti, merė E. Rudelienė Lietuvos šimtmečio mažylių mamytėms įteikė po „Šeimos knygą“. Šio gražaus leidinio autorė – trakietė, žinoma muzikos pedagogė dr. Lolita Piličiauskaitė, perteikusi savo patirtį jauniems tėveliams inovatyvia muzikine ir žodine forma. Šią dovaną gaus visi šiais metais Trakuose gimsiantys mažyliai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų