• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Jayne Dandy gyva liko tik dėl vėžį išgyvenusios Hayley Browning patarimo (nuotr. facebook.com)

Vienas „Facebook“ tinkle paviešintas įrašas išgelbėjo moters gyvybę.

13

Vienas „Facebook“ tinkle paviešintas įrašas išgelbėjo moters gyvybę.

REKLAMA

Jayne Dandy (51 m.) teigia, jog šiandien ji gyva yra tik dėl vėžį išgyvenusios Hayley Browning duoto patarimo. Pastaroji atskleidė, kaip pasitikrinti ar kūne nėra galimai piktybinių auglių.

Hayley klausė gydytojų patarimo krūtyse neaiškios kilmė gumbelių ieškoti tada, kai prausiamasi po dušu, tačiau vieną tokį pavojingą darinį ji aptiko gulėdama. Pasirodo, jog stovint šis gumbelis kažkur dingdavo. Būtent dėl šios priežasties ji paskatino ir kitas moteris padaryti tą patį.

Šis gyvybę gelbstintis patarimas itin išpopuliarėjo pernai metų vasario mėnesį. Juo pasidalino šimtai tūkstančių „Facebook“ tinklo naudotojų.

Kai viena Jayne draugė pasidalino būtent šiuo įrašu, jis, kaip dabar teigia moteris, išgelbėjo jai gyvybę. Dar tą patį vakarą dešinėję krūtyje ji aptiko gumbelį.

REKLAMA
REKLAMA

Po savaitės, kai gydytojas patvirtino tai, ko moteris bijojo labiausiai, jos pasaulis subyrėjo į šipulius. Nepaisant to, jog Jayne nepajuto jokių klastingos ligos simptomų, jai diagnozuota agresyvi krūties vėžio forma.

REKLAMA

Ši skaudi žinia moterį aplankė pačiu netinkamiausiu metu, kadangi Jayne, kaip pat teigė, tuo metu buvo pačiame javų žydėjime. Pernai moteriai suėjo 50 metų.

Chirurgams atlikus mastektomiją, jai buvo paskirtas intensyvus chemoterapinio gydymo kursas. Jį Jayne užbaigė per vyro Steve‘o gimimo dieną.

Sulaukė 30-ies moterų padėkų

Jayne atskleidė, jog visai neseniai atlikto pakartotinio vėžio patikrinimo metu jai uždegta žalia šviesą – klastingos ligos jos kūne nė ženklo.

Tačiau moteris prisipažino dažnai susimąstanti, kas būtų nutikę, jei ji nebūtų perskaičiusi Hayley žinutės.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, jog taip viskas ir turėjo įvykti. Toks buvo mano likimas. Visą gyvenimą dėkosiu Hayley Browning, kad ji savo istorija nusprendė pasidalinti „Facebook“ tinkle. Jei ne ši moteris, nebūčiau pasitikrinusi savęs taip, kaip ji siūlė. Iškart susisiekiau su Hayley ir padėkojau jai už atvirumą bei užsiminiau, kad jos įrašas išgelbėjo man gyvybę. Darosi sunku pagalvojus, jog vienas įrašas taip pakeitė mano gyvenimą. Jei ne jis, galbūt manęs jau čia nebebūtų. Būtent dėl to, manau, yra labai svarbu pasidalinti Hayley patarimu krūtyse gumbelių ieškoti ir atsigulus“, - pasakojo Jayne „Niekada nesijaučiau prastai, tuo metu kaip tik džiaugiausi savo gyvenimu, buvau neseniai atšventusi 50-metį. Nerūkiau, nevartojau alkoholio, užsiėmiau aktyvia veikla. Keista, bet suprastėjusia sveikata taip pat nesiskundžiau. Chirurgai iš pradžių manė, jog mano aptiktas gumbelis – cista. Kitame kabinete man buvo atlikta mamograma, po to ir ultragarso tyrimas. Po savaitės sužinojau diagnozę – 3 stadijos vėžys.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hayley, šiuo metu dirbanti Krūties vėžio priežiūros centre, teigė, jog jos ligą sukėlė BRCA2 geno mutacija. Kai ji sulaukė Jayne žinutės, moterį užplūdo pačios įvairiausios emocijos.

„Tai nuostabu. Mane užplūdo pačios įvairiausios emocijos. Sunku atrasti žodžius, kuriais apibūdinčiau tai, kaip džiaugiuosi už Jayne“, - teigė Hayley. „Kai rašiau įrašą, niekada nemaniau, kad jis taip išpopuliarės. Dėkoju visiems, kurie dalinosi šia žinia. Smagu girdėti ir tai, jog mano būdu gumbelius krūtyse aptiko maždaug 30 žmonių, tačiau dar labiau stebina asmenų, žinančių reguliaraus tikrinimosi svarbą, kiekis.“

Hayley pridūrė, kad su ja susisiekė 30 moterų, kurios, dėka moters įrašo, pasidalinto daugiau nei 215 tūkst. kartų, savo krūtyse aptiko pavojingus darinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų