REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Dingusių be žinios paieška (nuotr. tv3.lt)

Dingęs be žinios 24-erių Ignas Rubinskas ieškomas iki šiol. Kinologams su šunimis pavyko atsekti iš draugų namų išėjusio Igno pėdsakus iki tilto per Dotnuvėlės upę. Prasidėjo paieškos vandenyje, bet jos buvo bevaisės.

9

Dingęs be žinios 24-erių Ignas Rubinskas ieškomas iki šiol. Kinologams su šunimis pavyko atsekti iš draugų namų išėjusio Igno pėdsakus iki tilto per Dotnuvėlės upę. Prasidėjo paieškos vandenyje, bet jos buvo bevaisės.

REKLAMA

Nors ieškota ir sausumoje – pasitelkus sraigtasparnį, į paiešką įsitraukus dingusiojo giminėms bei savanoriams – galiausiai nuspręsta palaukti kol vanduo patvinusioje upėje nuslūgs ir tada vėl sugrįžti prie paieškos vandenyje. Ir ši slegianti nežinia dingusiojo Igno artimiesiems tęsiasi jau daugiau kaip 10 dienų.

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, kokie likimai ištiko panašiomis aplinkybėmis be žinios Lietuvoje dingusių jaunų vyrų. Suprantama, nieko džiugaus pasakyti nepavyks, bet viltį artimieji privalo išsaugoti iki pat paskutinės akimirkos.

Nuskendo su drabužiais

Prieš daugiau kaip 6 metus panašiomis aplinkybėmis be žinios dingo 22 metų raseiniškis Martynas. Kaip ir Igno atveju, taip ir šis jaunuolis buvo susitikęs su kitame miesto krašte gyvenančiais draugais.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija stebėjo futbolo rungtynes, vartojo alkoholį, o kažkur pusvalandis po vidurnakčio Martynas susiruošė namo (gana didelis atstumas nuo vakarėlio vietos). Priešingai nei Ignas, Martynas su savimi pasiėmė visus daiktus, o prabėgus 15-20 min. po to, kai išėjo, dar skambino vienam vakarėlyje likusiam draugui. Šis tuo metu neatsiliepė. Nežinia, ką Martynas norėjo pasakyti draugui, bet po to su juo susisiekti nebepavyko.

REKLAMA

Pradėjus 22 metų jaunuolio paiešką visų žvilgsniai nukrypo į pakeliui namo esančius tvenkinius. Neatmesta ir užpuolimo, žmogžudystės versija. Atsakymų į kraupius klausimus prireikė laukti penkias dienas. Būtent tada viename iš jau minėtų Raseiniuose esančių tvenkinių rastas Martyno kūnas. Su drabužiais, visais su savimi turėtais daiktais ir be jokių smurto žymių... Buvo vidurvasaris, tad iškart pradėta manyti, kad jaunuolis nusprendė išsimaudyti, bet kai kūnas rastas su drabužiais – pasilikta prie nelaimingo atsitikimo versijos.

Linksmybės baigėsi ežero dugne

Dar viena skaudi nelaimė įvyko 2015-ųjų liepą. Tąkart Molėtuose, Obuolių saloje, vyko tūkstančius linksmybių išsiilgusių jaunuolių sutraukęs festivalis.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš jų buvo vilnietis Lukas. Paskutinį kartą artimieji su juo bendravo penktadienį. Nesulaukę grįžtančio namo, Luko artimieji kreipėsi į policiją. Buvo mestos gausios pajėgos – jaunuolio ieškota sraigtasparniu, sausumoje (policininkai, apie 50 viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, 6 kinologai su šunimis) ir vandenyje (narų komanda).

Luko kūnas ežere buvo rastas tik prabėgus kelioms dienoms po įvykusio festivalio. Taip pat neaptikta jokių smurto žymių, tad apsistota ties nelaimingo atsitikimo versija.

Slėgusią naštą nusinešė į kapus

Ne mažiau skaudesnis įvykis policijos suvestinėje sušmėžavo 2015-ųjų kovo mėnesį. Tada dingusiu be žinios paskelbtas Vilniuje gyvenęs 19-metis Žilvinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas sutarė su mama, kad vyks pas tėvą ir su juo aptars svarbius asmeninius klausimus. Mama nė neįtarė, kad jaunuolis net nepranešė tėvui apie planuojamą susitikimą.

Tad iš pradžių prabangiu automobiliu išvykusio jaunuolio artimieji nė nepasigedo. O kai pasigedo, su juo susisiekti telefonu buvo nebeįmanoma.

Prasidėjo Žilvino paieška. Visuomenė itin aktyviai įsitraukė ir pateikė daug naudingos informacijos. Kol galiausiai ties Raseiniais esančioje pamiškėje vienas praeivis pastebėjo Žilvino automobilį ir šalia jo – jaunuolio kūną.

Ant vaikino kūno ekspertai nerado jokių smurto žymių, tad buvo aišku, kad jį slėgusią naštą jaunuolis pats nusinešė į kapus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų