REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Vaida Genytė (nuotr. asm. archyvo)

Gruodžio pradžioje trys talentingi atlikėjai - jausmingo ir romantiško balso dainininkė Vaida Genytė, smuiko virtuozas Zbignevas Levickis ir vienas žymiausių gitaristų Alex Ten – geros muzikos mylėtojams “pasakos” netikėtas meilės istorijas. Šie savo sričių profesionalai bendram projektui susibūrė pirmą kartą.

46

Gruodžio pradžioje trys talentingi atlikėjai - jausmingo ir romantiško balso dainininkė Vaida Genytė, smuiko virtuozas Zbignevas Levickis ir vienas žymiausių gitaristų Alex Ten – geros muzikos mylėtojams “pasakos” netikėtas meilės istorijas. Šie savo sričių profesionalai bendram projektui susibūrė pirmą kartą.

REKLAMA

Kartu su pripažintais scenos grandais pasirodys ir puikių muzikantų komanda - „Vilniaus senamiesčio kvartetas“ (smuikininkė Vakarė Daukšaitė, altininkė Inga Žiutelytė, violončelininkė Aistė Pamerneckytė, kontrabosininkas Ramutis Ležinskas) ir talentingas perkusininkas Viktoras Krasauskas.

Visame pasaulyje žinomų kompozitorių A. Vivaldžio, M. Teodorakio, C. Orfo, L. Van Bethoveno, A. Piacolos, M.Ravelio, A. Mocarto, I. Mončio, J.S. Bacho, A. Bočelio ir daugelio kitų žymiausių kompozitorių auksinės dainos bei melodijos suskambės naujai, netikėtai ir įtaigiai kaip dar niekada neskambėjo Lietuvos scenoje.

REKLAMA
REKLAMA

“Koncerte bus netikėtų kompozicijų. Pavyzdžiui, J.S. Bacho kūrinys persipins su A. Piacolos, o A. Mocarto muzika taps miuziklo dalimi. Ir tokių netikėtų sprendimų bus net ne keli”, - su šypsena sake V. Genytė.

REKLAMA

Jos teigimu, muzika ir meilė yra tiesiogiai susiję, todėl šįkart vakaras Šv. Kotrynos bažnyčioje bus pašvęstas pastarajai.

Dainininkė užsiminė – ji žino ne vieną netikėtą meilės storiją, o vienos liudininke net tapo pati. V. Genytės tėveliai kartu praleido 50 metų ir mylimą moterį bei mamą iš gyvenimo neseniai išplėšė klastinga liga.

“Tėveliai buvo stiprūs šeimoje. Labai jutome jų bendrystę, pagarbą vienas kitam. Pasakyti, kad jie mylėjo vienas kitą, būtų per silpna… Tai buvo kažkas daugiau”, - sake V. Genytė.

Tokie jausmai, anot jos, gal kažkam yra netikėti ir tampa pažįstami tik perskaičius romaną, pažiūrėjus filmą ar pavarčius žurnalą.

REKLAMA
REKLAMA

“Man tai buvo tarsi kasdienybė”, - sake pašnekovė.

Bet dalelę tikrų jausmų, pasak V. Genytės, bus stengiamasi perduoti ir gruodžio 6-ąją rengiamame koncerte.

Galima drąsiai pasakyti, kad muzikos gurmanų laukia išskirtinis renginys kur nebus ribų tarp atlikėjų ir žiūrovų, nes gražiausios pasaulio dainos ir melodijos magiškoje Šv. Kotrynos bažnyčios erdvėje bus tikra atgaiva mūsų visų širdims. Tai pavyksta tik kuomet kai scenoje pasirodo talentingiausi artistai.

Zbignevo Levickio, Vaidos Genytės, Alex Ten ir grupės koncerte, klausytojai bus apdovanoti tikra nuoširdžių emocijų jūra. Ko dar galima tikėtis publikai, kai vienoje scenoje susitiks „Žvaigždžių duetai“, „Triumfo arka“, „Chorų karai“ projektų laureatė bei dalyvė ir „Auksinio balso“ komisijos narys? Tai bus įspūdinga ir tikrai jus nustebins bei sužavės! Virtuoziški Zbignevo pasažai, kerintis Vaidos vokalas, jausminga Alex Ten gitara, pritariant visos grupės muzikantų skambesiui, susilies į galingą ir vientisą muzikinę energiją, kuri pakerės publiką nuo pat pirmų garsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau informacijos apie atlikėjus:

Dainininkė Vaida Genytė – aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. Ji yra sukūrusi vaidmenis miuzikluose „Paryžiaus katedra“, „Žmogus iš La Mančos“, „Tadas Blinda“, „Ugnies medžioklė su varovais“. 2010 m. solistė Ravelo mieste (Italija) tarptautiniame muzikos festivalyje „Canzoni del mondo“ laimėjo antrąją vietą. V. Genytė dalyvauja TV projektuose, veda pramoginius renginius ir koncertus. Ji buvo LTV konkurso „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vedėja, dalyvavo net keliuose televizijos muzikinių šou projektuose, dainavo LTV muzikiniame projekte „Triumfo arka“ bei TV3 televizijos projekte „Chorų karai“.

REKLAMA

Smuikininkas Zbignevas Levickis – vienas žymiausių Lietuvos smuiko virtuozų, valstybinio simfoninio orkestro pirmasis smuikas ir koncertmeisteris, daug ir aktyviai koncertuoja mūsų šalyje ir užsienyje. Pripažintas menininkas pastoviai dalyvauja įvairiuose meno projektuose, nuolat ieško naujų išraiškos formų, rengia įvairių žanrų ir stilių intriguojančias meno programas, kurios sukelia publikos ovacijas ir didžiulį visuomenės susidomėjimą. Būdamas puikus muzikantas ir įdomi bei kūrybiška asmenybė Z. Levickis yra kviečiamas dalyvauti LRT projekto „Auksinis balsas“ žiuri komisijoje kur savo taikliais bei nuoširdžiais pastebėjimais padeda tobulėti projekto dalyviams.

Gitaristas Alex Ten – jau ilgą laiką yra ryški asmenybė Lietuvos scenoje. Dėka savo įvairiapusiškumo ir virtuoziškos atlikimo technikos , Alex Ten koncertuoja su įvairių stilių muzikantais: Gyčiu Paškevičiumi, Andriumi Kaniava, Marijonu Mikutavičiumi, Martynu Kuliavu, Ieva Prudnikovaite, Gintaru Šulinsku, Ričardu Baniu, Mantu Jankavičiumi bei kita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų