„Į virtuvę įslinkau po truputį, stebėdavau, kaip tėtis kepa omletus, mama – pyragus, kartu su broliu gamindavome keptus sumuštinius, kai kurie gaudovosi skanūs, apie kai kuriuos tiesiog niekam ir nesakydavom“, - apie pirmuosius savo eksperimentus virtuvėje kalba šou „Svajonių šefas“ blizgantis septyniolikmetis Mantvydas Riškus.

REKLAMA

Nepavykęs eksperimentas nė karto nėra atgrasęs bandyti dar kartą. „Vis dažniau žengdavau į virtuvę, - nusijuokia Mantvydas. - Po kiek laiko su draugu pradėjau kepti picas, darydavome naminį padą, kiekvieną kartą kažko naujo vis išmokdavau“.

O kaip gi tie sumuštiniai? „Tai yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima kiekvieną kartą daryti vis kitokius. Yra begalė rūšių, dėl kurių tikrai alptų žmonės“, - atvirai sakė M. Riškus.

Pirmieji blynai - nepavyko

„Pamenu, kai buvau dar labai mažas ir stebėdavau, kaip mano auklė gamina maistą, - prisiminimais dalinasi Mantvydas. - Ypač įsiminiau „ežiukus“, juos visada padėdavau formuoti, be to, kartą mane brolis rado virtuvėje bandantį iškepti blynus, nors tada man tebuvo dveji. Aišku, blynų vien iš miltų iškepti man nepavyko, tik visą virtuvę sujaukiau“.

Tačiau M. Riškus prisipažino, kad tikroji aistra gaminti atsirado tik prieš tris metus. „Tada pradėjau pats kepti picas, o po to savaime užsikrėčiau stipriu noru gaminti, - pabrėžė jaunasis kulinaras. – „Svajonių šefo“ metu patobulėjau ir pamilau gaminti maistą. Dabar, manau, tikrai siesiu savo ateitį su kulinarija, mane tai veža“.

Atrankoje į kulinarijos šou vaikinas pristatė savo firminį patiekalą – Gravlax Canapes.

Mantvydas Riškus (nuotr. asm. archyvo)

Mantvydas Riškus (nuotr. asm. archyvo)

„Šį receptą sukūriau ankstesnio konkurso atrankai, jį tobulinau kelis mėnesius, kol buvau visiškai juo patenkintas, - prisipažino Mantvydas. - Šis patiekalas atspindi visus mano pomėgius, susideda iš mano keptos duonos, sūdytos lašišos, krienų skonio grietinėlės, žolelių padažu, marinuotais svogūnais bei žolelėmis“.

REKLAMA

Suteikė pasitikėjimo

Jaunasis kulinaras, paklaustas, apie ką dabar svajoja, akimirksniu išbėrė: „Svajoju, kad man pasisektų ir pavyktų pasižymėti kulinariniame pasaulyje, be to, noriu paragauti kuo daugiau produktų bei patiekalų iš įvairių šalių, susipažinti su kitų tautų kultūra, virtuvėmis, svajoju keliauti“.

Mantvydas prisipažino, kad virtuvėje niekada netrūksta nuotykių. „Gamindamas su draugais patiriu daugybę įsimintinų nutikimų, vienas iš labiausiai įsimintinų buvo, kai bandėme atidaryti naminę girą, kuri buvo labai stipriai gazuota, - šypsojosi M. Riškus. - Viskas pasibaigė virtuvės išmaudymu ir sodo palaistymu namine gira. Po to buvo dar begalė panašių nutikimų, kurie kiekvieną mūsų susiėjimą padarydavo įsimintiną!“

Vaikinas teigė labai besidžiaugiantis, kai jam pavykstą „privilioti“ į virtuvę anksčiau jos vengusius žmones. „Maloniausi komplimentai mano pagamintam maistui? Kai kas nors tikrai paprašo recepto ir pagamina tą patiekalą, tai man reiškia labai daug, o ypač smagu, kad įtraukiu kitus žmones į virtuvę“, - teigė M. Riškus.

Jis džiaugiasi šou „Svajonių šefas“ išmokęs labai daug naujų dalykų. „Pirma, pripratau prie streso, nebesijaudinu stipriai prieš darydamas ką nors, šis projektas man suteikė pasitikėjimo savimi, o tai, manau, yra be galo svarbu! Antra, su pasitikėjimu atsirado ir eksperimentai, dabar prieš darydamas ką nors jaučiuosi labai laisvai, nuolat darau tai, kas man šauna į galvą. O trečia, supratau, kad jei noriu patirti pačius įsimintiniausius dalykus, turiu išeiti iš savo komforto zonos, žengti dar į nežinomus, gal truputį kraupius vandenis, ir tik tada pradėsi iš tikrųjų gyventi“.

Visas šou „Svajonių šefas“ dalis galite pamatyti ČIA:

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

REKLAMA

Top Video

Pasižvalgykime, kaip Lietuva ir jos žmonės gyveno pastarąjį šimtmetį
DABAR RODOMA
Pasižvalgykime, kaip Lietuva ir jos žmonės gyveno pastarąjį šimtmetį
DABAR RODOMA
Lietuvai sveikinimai plaukia ir iš svetur, estų ministrai pragydo lietuviškai
DABAR RODOMA
Savo gimtadienį Lietuva švenčia su kaupu
DABAR RODOMA
Staigmena per Nacionalinių premijų teikimą – prabilo šventėje pasirodęs Vaitkus
DABAR RODOMA
Artėjančios Vasario 16-tosios siurprizai Lietuvoje
DABAR RODOMA
Signatarų rūmų balkone Vasario 16-ąją lauksiantys Landsbergio, jo neišvys
DABAR RODOMA
Siaubo kupinas skrydis lėktuvu ir avarinis nusileidimas Havajuose
DABAR RODOMA
Paviešinta, kas padėtų išvengti smurto prieš vaikus
DABAR RODOMA
Ministerija kreipiasi į vairuotojus: žada naują tvarką – pajus visi
DABAR RODOMA
„Sodra“ skelbia, kiek lietuvių pasiėmė biuletenius

Televizija

Į viršų