REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Sniegas (nuotr. Fotodiena.lt)

Taip, iš tiesų laukiame šalnų, ir ne tik dirvos paviršiuje, bet ir ore, tačiau šiomis dienomis orai buvo sausi, dėl to beveik visos balos išdžiūvo, į ledą sustingti beveik nėra kam.

23

Taip, iš tiesų laukiame šalnų, ir ne tik dirvos paviršiuje, bet ir ore, tačiau šiomis dienomis orai buvo sausi, dėl to beveik visos balos išdžiūvo, į ledą sustingti beveik nėra kam.

REKLAMA

Giedri orai gali būti šilti, o gali būti ir vėsūs. Giedra ir šilta artimiausią parą bus dideliam žemyno plote į pietus nuo Lietuvos. O mažai debesuotus, tačiau gerokai vėsesnius orus lems iš šiaurės mus pasiekusi aukšto slėgio sritis. Visgi lietaus debesys bus visai netoli ir rytoj keli lašai į pajūrį atklysti gali.

Kanarų salose orai kaip visuomet saulėti ir šilti, Hurgadoje vis dar saulė ir apie 30 karščio. Antalijos pakrantėje oras šils iki 28, Romoje 23, Barselonoje 22 laipsnių šilumos. Paryžiuje rytoj 16, Londone debesys ir 14, Berlyne 19, Varšuvoje 16 laipsnių. Į rytus nuo Baltijos bus daug saulės, bet šilumos jau nedaug. Artimiausią naktį atmosferos slėgis Lietuvoje ir jos apylinkėse augs, o augdamas beveik visur nuvalys net pačius ploniausius debesis. Iš tiesų jų bus tiktai šalies pietvakariuose, vakaruose, bet ir ten lietaus tikimybė menka. Gamtoje drėgmės vis dar labai daug, dėl to sutemus daug kur nesunkiai susidarys rūkas.

Žinoma, ryto valandomis jis pakils ir išsisklaidys. Prasidės dar viena saulėta diena. Vis dėlto įdienojus debesų šydas pradės storėti, o prie jūros, vakarinėje Žemaitijos dalyje, gali sustorėti tiek, kad kai kur nežymiai palynos. Kitaip tariant, ir artimiausią parą numatomi išties neblogi orai.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį bus arba mažai debesuota arba visai giedra, dėl to šalnos numatomos jau daug kur. Be to, vietomis suboluos rūkas. Dieną debesys dangų aptrauks iš naujo, šalies vakaruose gali netgi nežymiai palynoti.

Oras naktį atvės iki 1–3, prie jūros iki 5 šilumos, bet daug kur bus ir šalnų, o dieną šils iki 9–10 laipsnių šilumos. Šeštadienį dėl vėsių ir šiltų orų grumtynių, kurios vyks visai šalia Lietuvos, čionai bus debesuota. Ir naktį ir dieną daug kur lis nuobodus lietus, o kai kur įsilyti gali ir stipriau. Debesuotą naktį šalnų jau nebus, oras atvės iki 4–6, prie jūros maždaug 7 laipsnių, dieną šils iki 7–9 šilumos. Sekmadienį dangus giedrės, lietaus beveik nebus. Naktį vėl daug kur bus menkų šalnų ir rūko, o dieną šils iki 7– 8 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų