REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priklausomybės nuo narkotikų ligoninė, mokyklos valgykla, gyvūnų prieglauda: politikus Estijoje vienai dienai siunčia padirbėti „arčiau žmonių“, rašoma „Current Time“.

Priklausomybės nuo narkotikų ligoninė, mokyklos valgykla, gyvūnų prieglauda: politikus Estijoje vienai dienai siunčia padirbėti „arčiau žmonių“, rašoma „Current Time“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estijos televizija ETV+ sugalvojo eksperimentą prieš savivaldos rinkimus – aštuonis pagrindinius kandidatus didžiausiame Talino rajone išsiųsti vienai dienai atlikti įprastus savo rinkėjų darbus.

REKLAMA

Politikus išsiuntė į parduotuvę, socialinę tarnybą, mokyklos valgyklą, prieglaudą gyvūnams, gydymo metadonu centrą, visuomeninį transportą, vaikų darželį ir policijos patrulių komandą.

Olevas-Andresas Tinnas iš Estijos žaliųjų teko dirbti minėtame gydymo metadonu centre. O.-A. Tinnas bendravo su nuo narkotikų priklausomybės kenčiančiais asmenimis ir bandė daugiau sužinoti apie tuos, kurie bando su ja kovoti. „Išvados yra gana liūdnos. Mes matome, kad tokioms vietoms trūksta finansavimo. Iš kitos pusės, mes matome, kad jeigu serga žmogus, narkomanas, ateina čia, pradeda gydymą metadonu, jis iš esmės nutraukia kriminalinį kelią“, – pareiškė politikas pasibaigus eksperimentui.

REKLAMA
REKLAMA

Kersti Kracht – Estijos konservatorių liaudies partijos narė. Ji dirbo rusų mokyklos valgykloje. Net pabendravusi su rusakalbiais moksleiviais, K. Krecht liko tikra, kad Estijoje pirmoji kalba privalo likti estų. „Mano manymu, mes turime kovoti už savo tautą. Už estus. Kad estai savo šalyje jaustųsi laimingi. Kad pas mus būtų gera ekonomika. Kad mes nebūtume mūsų šalyje mažumoje. Aš negalvoju, tai tai yra teisinga, jeigu žmonės iš Afrikos gyventų Estijoje“, – pareiškė ji.

Centristas Michailas Kylvartas buvo nustebęs 12 valandų trunkančia pamaina parduotuvėje. Tiesa, politikas nepamiršo pasinaudoti reklama – prie prekybos centro netruko atsirasti Centro partijos agitacinė palapinė. M. Kylvartą žmonės atpažino ir specialiai stojosi pas jį į eilę. Tačiau buvo ir tokių, kurie politiko visiškai nepažino. Darbą politikas stengėsi atlikti sąžiningai, tačiau prisipažino: „Aš manau, kad susitvarkiau tvirtam trejetui su pliusu“.

Gyvūnų prieglaudos darbuotojai netruko įtraukti į naują užsiėmimą socialdemokratę Kristą Lapiną: „Jeigu kilimėliai švarūs, tai mes juos išpurtome. Jeigu purvini, nešame skalbti. Pilame vandenį. Jeigu ten kakučiai, tai čia sudedame“. Darbas su gyvūnais politikei patiko, ir ji mano, kad jos kolegoms reiktų dažniau dalyvauti panašiuose eksperimentuose, kad būtų arčiau žmonių. „Jeigu politikai čia atlieka darbą, tai padeda suprasti šią sistemą, kaip viskas veikia ir kaip galima tai keisti“, – pareiškė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų