REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet Lietuvos muitininkai sulaikė daugiau nei 1,5 tonos įvairių narkotinių medžiagų. Jų vertė – juodojoje rinkoje gali siekti iki 60 mln. eurų.

Šiemet Lietuvos muitininkai sulaikė daugiau nei 1,5 tonos įvairių narkotinių medžiagų. Jų vertė – juodojoje rinkoje gali siekti iki 60 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia sulaikoma hašišo ir kokaino, antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Sausį-rugsėjį Lietuvos muitinėje pradėtas 181 ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalų kontrabandos. Pernai per tą patį laikotarpį pradėti 199, o 2015 m. – 66 tyrimai.

REKLAMA

„Pagrindinės kvaišalų kontrabandos tendencijos nesikeičia jau keletą metų: tebėra populiaru siųstis (ar siųsti) narkotines medžiagas paštu. O Lietuva ir toliau išlieka tranzitine šalimi gabenant iš ES pietų valstybių į Rusiją ar Skandinavijos valstybes hašišą ir marihuaną. Taip pat – kokainą iš Pietų Amerikos valstybių į Rusiją“, – rašoma MKT pranešime.

Didžioji ikiteisminių tyrimų dalis – 169, šiemet pradėta dėl narkotikų kontrabandos pašto siuntose (2016 m. atitinkamai tokių buvo 190, o 2015 m. – 57 tyrimai).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir pernai, dažniausiai kvaišalai į Lietuvą buvo siunčiami iš Nyderlandų (107 atvejai). Daugiausia sulaikoma MDMA (ekstazio) – 42 atvejai, o taip pat – kanapių (36 atvejai), nemažai rasta ir LSD (15 kartų). Aktyviausiai kvaišalai siųsti į Vilniaus (79 atvejai) ir Klaipėdos regionus (56), kiek mažiau (34 atvejai) į Kauną.

Įspūdingiausia šiemet buvo gegužės mėnesį Klaipėdoje sulaikyta, o liepą baigta ardyti kokaino kontrabandos siunta. Iš Ekvadoro atplukdytuose įrenginiuose (liejimo formose plastiko dirbinių gamybai) muitininkai aptiko slėptuves su 576 pakuotėmis kokaino – iš viso, daugiau nei 610 kilogramų narkotikų. Tai viena didžiausių sulaikytų narkotikų kontrabandos siuntų Lietuvos istorijoje: bendra sulaikyto kokaino vertė mažmeninėmis „gatvės“ kainomis – beveik 49 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 28-ąją Lietuvos ir Lenkijos pasienyje muitinės pareigūnams įkliuvo didelę narkotikų siuntą gabenęs Lietuvos pilietis. Patikrinę iš Ispanijos į Lietuvą prabangiu BMW visureigiu grįžtančią lietuvių porą, muitininkai jų automobilyje aptiko 154 kilogramus hašišo.

Dar didesnę hašišo siuntą pareigūnai sulaikė gegužės 12 dieną, kai 676 kilogramai hašišo rasti iš Ispanijos važiavusio vilkiko puspriekabės priekinėje sienoje. Gegužės 24 dieną vienoje nuošalių Zarasų rajono sodybų aptikta narkotikų gamybos laboratorija. „Kvaišalų fabrikėlio“ gamybos apimtys buvo įspūdingos: vien namuose rastos žaliavos būtų pakakę keliems šimtams kilogramų metamfetamino pagaminti. Aplink sodybą esančiame miške aptiktos dar kelios slėptuvės su žaliava narkotikų gamybai.

Rugpjūčio 16 dieną Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai patruliavę Zarasuose, sulaikė 75 kilogramus hašišo. Narkotikus patikrinimui sustabdytame į Latviją vykusio kauniečio automobilyje, suodė Lietuvos muitinės kinologų augintinė – Kvynė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų