• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Petro ir Danutės Lavreckų šeimoje kilo gaisras (nuotr. asm. archyvo)

Ankstyvą spalio 1-osios rytą Kėdainių rajono Krakių seniūnijoje Plinkaigalio kaimą sukrėtė baisi tragedija. Petro ir Danutės Lavreckų šeimoje kilo didžiulis gaisras.

6

Ankstyvą spalio 1-osios rytą Kėdainių rajono Krakių seniūnijoje Plinkaigalio kaimą sukrėtė baisi tragedija. Petro ir Danutės Lavreckų šeimoje kilo didžiulis gaisras.

REKLAMA

Iki pamatų akimirksniu sudegė dviaukštis namas, kuriame gyveno Petras su Danute ir šeši jų vaikai. Praėjus vos parai po nelaimės, Petro ir Danutės duktė Vaida naujienų portalo tv3.lt žurnalistams papasakojo apie kilusį gaisrą.

„Nelaimės metu tėvai su dviem vaikais, su kuriais dabar ir glaudžiasi pas kaimynus, buvo namuose. Jie spėja, kad gaisras galėjo kilti nuo telefono kroviklio. Gerai matėsi, kad gaisro židinys yra būtent toje vietoje“, - pasakojo Vaida, kuri iškart po gaisro su gausia šeimyna suskubo tvarkyti degėsių.

Liko gyvuliai ir ūkis

Šiuo metu namas, kuriame visą gyvenimą praleido Lavreckų šeima, nėra tinkamas gyventi. Jį reikia atstatyti kone iš pamatų. Vis dėlto pensinio amžiaus namo šeimininkai tiki, kad kada nors pavyks ten vėl įžengti. „Tėvams po gaisro yra didelis šokas.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų tėtis visą gyvenimą dirbo ugniagesiu, gesino svetimus gaisrus, bet kad paties namai nukentės nuo gaisro, niekada negalėjo pagalvoti.

Jie abu vis dar negali atsigauti, geria vaistus. Vos užgesinus gaisrą, susirinko visa didelė šeima padėti tvarkytis. Baisiausia yra tai, kad tėvai buvo ūkininkai, augino gyvulius, todėl imti ir išvažiuoti iš ten neįmanoma.

REKLAMA

Gal ir norėtume įsisodinti tėvus išsivežti, tačiau ten yra gyvuliai, laukai, kuriuos jie prižiūrėjo. Šiuo metu jie glaudžiasi pas kaimyną. Planuojame, kad jie jau netrukus galės apsigyventi viename iš gyvenvietėje esančių tuščių namų.

Svarbiausia, kad išgyventų per žiemą, o vėliau, pavasarį, jie galės nuspręsti, nori grįžti į namus, ar nenori“, - kalbėjo iki šiol susijaudinusi Vaida.

Augina šešis vaikus

Pašnekovei iki šiol kyla klausimų, kodėl tokia nelaimė smogė jos tėvams, kurie visą savo gyvenimą aukojo dėl kitų, yra laikomi tikrais kaimo šviesuoliais.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie augina net šešis vaikus. Keturi esame jų, o du augina iš kūdikių namų.

Vieną berniuką tėvai paėmė iš vaikų namų pagloboti per vasarą, tačiau vėliau nusprendėme jį pasilikti. Netrukus į mūsų šeimą atkeliavo ir mamos pusseserės sūnus, kurį tada moteris paliko augti vaikų namuose. Mama sakė – jei paėmėme auginti vieną iš vaikų namų, vietos pakaks ir antram.

Taip atsirado dar du vaikai, kurie tapo neatsiejami nuo mūsų šeimos“, - kalbėjo Vaida.

Netikėtai kilęs gaisras – didžiulė nelaimė šeimai. Namas, kuriame gyveno gausi šeima, buvo nedraustas, todėl atstatymo darbai guls ant Danutės ir Petro Lavreckų pečių.

*

Jei norite padėti Petro ir Danutės Lavreckų šeimai, tai galite padaryti pervesdami tam tikrą pinigų sumą į Petro Lavrecko banko sąskaitą.

Petras Lavreckas,  LT767300010022974399  Paskirtyje įveskite žodį parama.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų