REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trijų socialdemokratų siūlymas Seime steigti Turizmo komisiją parlamentarų palaikymo nesulaukė.

Trijų socialdemokratų siūlymas Seime steigti Turizmo komisiją parlamentarų palaikymo nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už tokią Socialdemokratų frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės bei jos kolegų Artūro Skardžiaus ir Andriaus Palionio pataisą balsavo 23 Seimo nariai, bet dvigubai tiek buvo „prieš“ ar susilaikė.

REKLAMA

Pasiūlymą pristatęs A.Palionis tvirtino, kad tokia komisija būtų reikalinga siekiant tinkamai išnaudoti turizmo išteklius, kurti naujas verslo nišas, pritraukti investicijų, bet iš opozicinių konservatorių sulaukė klausimų, kam toks ruošiamas postas būtų numatytas, taip pat – ar tai nebūtų dar viena „mirusi“ komisija, neduodanti jokios naudos sektoriui.

„Lietuva išties išskirtinio grožio šalis, ne iki galo išnaudojanti šį savo privalumą, tačiau turint mintyje, kad esame turėję Jūrinių reikalų ir žuvininkystės komisiją, Jaunimo ir sporto komisiją, priminkite man, kieno dar komisiją? Emigracijos komisiją. Ar nemanote, kad dar viena siauros specializacijos komisija tebus dar viena mirusi siela Seime?“ – sakė konservatorius Rokas Žilinskas.

REKLAMA
REKLAMA

I.Šiaulienė į argumentą, kad kuriant papildomą komisiją Seime bus švaistomos mokesčių mokėtojų lėšos, atsakė, kad „taupyti reikia racionaliai“.

„Visos šalys akcentuoja kad Lietuva iš turizmo kaip svarbios ekonomikos šakos praėjusiais metais gavo, regis, ar ne 7 proc. BVP. Kalbama ne tik apie atvažiuojamąjį turizmą, ir čia būtų ką nuveikti kompleksiškai žiūrint, ir konferencinį turizmą“, – kalbėjo I.Šiaulienė.

Seime šiuo metu veikia 11 nuolatinių komisijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų