REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Valdas Dambrauskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Nors Vilniaus „Žalgiris“ sugebėjo 1:0 pačioje rungtynių pabaigoje nugalėti „Trakus“, tačiau vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas į šuns dienas išdėjo A lygos tvarkaraštį.

24

Nors Vilniaus „Žalgiris“ sugebėjo 1:0 pačioje rungtynių pabaigoje nugalėti „Trakus“, tačiau vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas į šuns dienas išdėjo A lygos tvarkaraštį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvos rinktinę buvo išvažiavę net penki „Žalgirio“ žaidėjai. Jie sekmadienį dalyvavo rungtynėse su Anglija, kur nacionalinė komanda 77 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje 2:0 nusileido varžovams.

REKLAMA

M. Kuklys ir E. Vaitkūnas žaidė starto sudėtyje „Wembley“ stadione, į startinę sudėtį jie pateko ir „Žalgirio“ dvikovoje su „Trakais“. Ant suolo V. Dambrauskas paliko Rolandą Baravyką, Londone visas rungtynes sužaidusį Liną Klimavičių ir tik po keitimo išleido Vytautą Lukšą, kuris ir įmušė pergalingą trečiadienio vakaro įvartį.

Valdas Dambrauskas teigė, kad jo komandai situacija buvo nelengva. Treneris sako, kad žiūrovai protestuoja prieš rungtynes darbo dienomis, tačiau ir tai galima kentėti. „Bet kada žaidėjai atstovauja rinktinei, žaidžia „Wembley“ stadione ir tik pirmadienį 8 valandą vakare išlipa iš lėktuvo, o jau trečiadienį turi žaisti rungtynes, kurias vadiname derbiu, yra nepateisinama“, – skundėsi „Žalgirio“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečių trenerio teigimu, buvo tik dvi šalys, kuriose turo rungtynės po rinktinių pertraukos vyko trečiadienį, tai – Lietuva ir Slovėnija, tačiau tik vienas trečiadienį savo šalies pirmenybėse žaidęs slovėnas buvo rinktinės sudėtyje, bet tarptautinėje arenoje jis ant vejos neišbėgo.

„Žmonės nori matyti gerą futbolą, bet ne visada gali tą daryti. Tik pas mus taip gali būti. Esu labai nusivylęs“, – pyko Valdas Dambrauskas.

Treneris tikino, kad daugeliu mokslinių tyrimų yra įrodyta, kad žaidėjai po tokios trumpos pertraukos negali rungtyniauti pilna jėga. „Kalbam apie žaidėjus, kurie žaidė gyvenimo rungtynes „Wembley“, – užbaigė V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie rungtynes ir jų eigą Vilniaus „Žalgirio“ strategas sakė: „Trakai“ – „Žalgiris“ yra kaip derbis, rungtynės būna įtemptos, kietos, abi komandos jau kelerius metus įnirtingai kovoja.“

Valdas Dambrauskas tikino, kad vėlyvo įvarčio reikėjo tiesiog išlaukti. Treneris sakė, kad „Trakai“ nustebino žaisdami su keturiais krašto gynėjais: „Jie visi yra laba greiti ir galėjo gerai rotuoti. Vienam pasijungus į priekį, nereikia grįžti atgal, nes jį pasaugoti gali kitas tos pačios pozicijos žaidėjas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų