REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonija su Lietuva pasidalys patirtimi, gauta po 2011 metų kovą įvykusios nelaimės Fukušimos branduolinėje jėgainėje, teigia Japonijos ambasadorė Lietuvoje Shiraishi Kazuko (Širaiši Kazuko).

REKLAMA
REKLAMA

"Japonija buvo įsitraukusi į naują branduolinės energijos projektą Lietuvoje. "Hitachi" - viena pirmaujančių kompanijų regione - buvo paskirta investuoti į šį projektą. Nuo tada mes išreiškėme, kad Japonija pasidalys savo patirtimi, gauta po nelaimės Fukušimos atominėje jėgainėje", - antradienį Lietuvos ir Japonijos organizuotame branduolinio saugumo seminare Vilniuje teigė Sh.Kazuko.

REKLAMA

Ji pabrėžė, kad bendradarbiavimas su Japonijos branduolinės energijos vystytoja "Hitachi" padėtų stiprinti ne tik valstybių santykius, bet ir Lietuvos saugumą.

Pasak ambasadorės, Japonijos užsienio reikalų vyresnysis parlamentinis viceministras Masaji Matsuyama (Masadži Matsujama) per vizitą Lietuvoje pareiškė, kad Japonijos vyriausybė palaiko "Hitachi" dalyvavimą Visagino atominės jėgainės projekte, kuris skatintų ilgalaikius šalių santykius ir Lietuvos saugumą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų