• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį JAV bepilotis krovininis kosminis laivas „Dragon” buvo sujungtas su Tarptautine kosmine stotimi (TKS). Tai pranešė NASA atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Sujungimo darbai buvo baigti 8 valandą 56 minutės JAV Rytų pakrantės laiku (15 valandą 56 minutės Lietuvos laiku), kai TKS skriejo virš Arabijos jūros”, - patikslino NASA darbuotojai.

REKLAMA

Atlikus seriją testų, laivas priskrido prie TKS 10 metrų atstumu, po to kanadiečių astronautas Krisas Hedfildas (Chris Hadfield) „pagriebė” jį 17 metrų ilgio manipuliatoriumi. Vėliau kapsulė buvo prijungta prie amerikiečių modulio „Harmony”, kur bus iki kovo 25 d.

Amerikos kompanijos „Space Exploration Technologies” laivas buvo paleistas penktadienį iš kosmodromo Kanaveralo kyšulyje (Floridos valstija). Praėjus 9 minutėms po nešančiosios raketos „Falcon 9” starto, sugedo krovininio laivo mažosios traukos varikliai, gedimus pavyko pašalinti po daugiau kaip 2 valandų. „Dragon” sujungimą su TKS, kuris iš pradžių buvo planuojamas kovo 2 d., teko atidėti parai.

„Dragon” atskraidino į TKS apie 600 kilogramų mokslinės įrangos ir produktų, o atgal į Žemę pargabens eksperimentų rezultatus ir šiukšles. Pagal ekspedicijos planą, laivas turi nusileisti Ramiajame vandenyne netoli Kalifornijos krantų kovo 25 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų