REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti Algirdo Paleckio byloje melagingus parodymus davusios liudytojos Danguolės Raugalienės skundą, kuriuo ji prašo panaikinti jai skirtą 3900 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti pinigine bauda už melagingus parodymus partijos "Frontas" lyderio Algirdo Paleckio byloje nubaustos Danguolės Raugalienės apeliacinį skundą, kuriuo ji prašo ją išteisinti ir panaikinti skirtą baudą.

REKLAMA

D. Raugalienės advokatas paprašė teismo išreikalauti nuteisto radikalios partijos "Jedinstvo" lyderio Mykolo Burokevičiaus bylą, kurioje yra duomenų apie Sausio 13-osios įvykius.

Teismas nutarė tenkinti advokato prašymą ir atidėjo posėdį iki vasario 26 dienos.

Žemesnės instancijos teismas nutarė, kad Socialistinio fronto lyderio byloje moteris melavo sąmoningai norėdama padėti A. Paleckiui. Vykstant posėdžiams, kur buvo teisiamas A. Paleckis už tai, kad viešai TV laidos metu sakė, jog per kruvinus Sausio 13-osios įvykius „saviškiai šaudė į savus“ nuo stogų, teismas iškvietė D. Raugalienę kaip liudytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ir įspėta dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingus parodymus bei davusi priesaiką, moteris išdrįso pameluoti teigdama, jog stovėjo prie TV bokšto, kuomet jį ketino užgrobti sovietų kariškiai.

D. Raugalienė tikino mačiusi, kaip buvo šaudoma nuo stogų, o ne iš kariškių pusės. Trečiadienį Vilniaus pirmosios apylinkės teismas nusprendė, jog tokie liudytojos žodžiai neatitinka tikrovės ir neigia realius faktus, kurie konstatuoti įsiteisėjusiais teismo sprendimais. Jais nustatyta, kad Vilniuje, bandant užimti radijo ir televizijos pastatus dalyvavo sovietų kariškiai, buvo šaudyta koviniais šoviniais ir naudota sunkioji technika. Teismo vertinimu, tai paneigia liudytojos aiškinimus, kad šaudė civiliai asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas išteisino A. Paleckį nutaręs, politikas išsakė ne asmeninę, o teisiamajame posėdyje įvardytų šaltinių nuomonę.

Tačiau vėliau Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra šį nuosprendį apskundė Vilniaus apygardos teismui, panaikino ankstesnį teismo verdiktą ir A.Paleckį pripažino kaltu.

Beje, Aukščiausiasis Teismas atmetė nuteisto A. Paleckio kasacinį skundą ir pripažino, kad politikas nuteistas pagrįstai.

Partijos lyderiui birželį skirta 10, 5 tūkstančių litų bauda nusprendus, jog A.Paleckis, turėdamas tikslus neigti ir šiurkščiai menkinti 1991 metų agresijos faktą, tai darė viešu ir užgauliu būdu.

Šiuo metu teisiami ir kiti liudytojai, kurie davė analogiškus D. Raugalienės parodymus teisiant A. Paleckį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų