REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sankt Peterburgo N.N.Petrovo onkologinėje ligoninėje buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 212 naujai hospitalizuotų pacientų.

REKLAMA
REKLAMA

120 buvo diagnozuotas tiesiosios žarnos vėžys, 92 – skrandžio vėžys. Tiriamųjų amžius svyravo nuo 30 iki 80 metų. Beveik ¾ visų tyrime dalyvavusių asmenų buvo 50-70 metų.

REKLAMA

Atlikus gyvenimo istorijų anamnezę, paaiškėjo kad net 83% sergančiųjų 1-2 metų laikotarpyje iki diagnozės patyrė stiprią psichologinę traumą. Svarbu paminėti, kad 21% buvo išgyvenę artimojo netektį, iš kurių 14% - artimojo mirtį nuo onkologinės ligos.

Tyrimo rezultatai patvirtino teorines prielaidas, kad stiprūs traumuojantys gyvenimo įvykiai gali tapti ligą „paleidžiančiu“ mechanizmu ir kad žmogaus psichika turi daug didesnę įtaką fizinei sveikatai negu kad yra galvojama.

REKLAMA
REKLAMA

Rusų mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad iki ligos moterys buvo nepatenkintos santykiais šeimoje (36% visų tyrime dalyvavusių moterų), išgyveno skyrybas (12%), tapo našlėmis (12,3%), lytinius santykius vertino kaip neharmoningus (46,9%), buvo užgniaužusios savo lytinius instinktus (32%). Visoms moterims be išimties buvo būdinga aukoti savo interesus vardan aplinkinių gerovės (vyro, vaikų, darbo ir t.t.).

seimospsichologas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų