• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2507 6 274

Teisėsaugininkų kadrilis pagal estrados žvaigždės dūdelę

Sigitas STASAITIS

Armėnų tautybės verslininkas, buvęs Komunistų partijos funkcionierius Vardges Movsesianas - Joniškio estrados žvaigždė. Su kitomis provincijos estrados žvaigždėmis: Sigita Ramonaite ir Gediminu Čepuliu dainuoja gyvai ir net ruošiasi išleisti kompaktinę dainų plokštelę. Tai būtų labai gerai, jei V. Movsesianas nebūtų privertęs Joniškio policijos ir prokuratūros šokti pagal savo dūdelę.

REKLAMA
REKLAMA

V. Movsesianas prieš 65 metus gimė ir augo Jerevane. Būtų taip ir likęs Armėnijoje, tačiau pokario laikais atlikdamas privalomąją tarnybą sovietinėje armijoje pakliuvo į raketinį dalinį netoli Žagarės. Kariniame dalinyje išryškėjo Vardgeso muzikalumas - jis subūrė kareivių vokalinį instrumentinį ansamblį. Po tarnybos armėnas vedė lietuvaitę ir taip visam gyvenimui įleido šaknis Joniškyje.

REKLAMA

Nors iš pradžių Vardgesas nemokėjo nė žodžio lietuviškai, susirado "šiltą" vietelę Komunistų partijos Joniškio komitete. Mieste iki šiol gyvas anekdotas, kaip komunistas Vardgesas karvėms lovų ieškojo. Telefonu bardamas kolūkio pirmininką, kad ganykloje mykia ištroškusi banda, kompartijos instruktorius V. Movsesianas pirmininkui pasiūlė, jei šis nesugeba, pats surasti kaip galvijus pagirdyti. Tuomet dar prastokai lietuviškai kalbėjęs Vardgesas sakydamas "lovių" ištarė "surasiu karvėms lovų". V. Movsesianas sako, kad svetimą kalbą greičiau išmoksti tada, kai turi gerą klausą, nesidrovi ja kuo daugiau šnekėti ir turi truputį įžūlumo. Tuoj pamatysime, jog ko jau ko, o pastarosios savybės Vardgesas nestokoja.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu V. Movsesianas Joniškyje valdo restoraną, batsiuvių dirbtuves bei turi nusipirkęs buvusio buitinio gyventojų aptarnavimo kombinato, kuriam kažkada vadovavo, pirmąjį aukštą. Antrąjį aukštą nusipirko Šiaulių apskrityje verslą vystanti UAB "Masada". Nors pastatas pačiame Joniškio centre, Miesto aikštėje prie bažnyčios, iki šiol buvo nepalankios sąlygos verslui, ir "Masada" savo antrąjį aukštą ilgai laikė beveik nenaudojamą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne taip seniai V. Movsesiano pirmąjį aukštą pasisiūlė nuomoti "Euro" vaistinė, kuri ieškojo kuo didesnės prekybos salės. Ją V. Movsesianas nutarė padidinti neleistinai, svetima sąskaita. Neturėdamas antrojo aukšto bendrasavininkio sutikimo ir projekto, V. Movsesianas savavališkai įsakė užmūryti bendro naudojimo priešgaisrinį išėjimą, išardyti laiptus ir vietoje jų sumontuoti pakabinamas lubas.

REKLAMA

Pernai rudeniop atvykęs antrojo aukšto savininko - Šiaulių UAB "Masada" - direktorius šiaulietis Egidijus Olišauskas nustebo pamatęs, jog vietoj laiptų aikštelės ir priešgaisrinio išėjimo kabalioja kažkokios lubos.

Po ilgų vargų suradęs V. Movsesianą E. Olišauskas pareikalavo atstatyti avarinį išėjimą. Armėnas atsisakė, atkirsdamas, kad neva jam tai daryti leidęs buvęs "Masados" direktorius. E. Olišauskas mano, kad armėnas paprasčiausiai meluoja - kaip leido, jei nepasirašė jokio rašto? Matydamas, jog yra ignoruojamas bei kvailinamas, E. Olišauskas supyko ir pasielgė kiek nepagalvotai, net, sakytume, neleistinai - savo darbininkus užvedė į savo antrąjį aukštą ir liepė nuimti dalį sumontuotų kvadratinių lubų plokščių. Tai įsakydamas direktorius darbininkams pabrėžė plokštes traukti kuo atsargiau, kad nė viena nebūtų sužalota. Darbininkai, užkišdami po du atsuktuvus, iš rėmų atsargiai iškėlė keliolika plokščių, jas gražiai sudėjo tame pačiame pastate, užrakino, raktą atidavė ten dirbusioms siuvėjoms ir išvyko.

REKLAMA

Aptikęs lubose žiojėjančias skyles dabar jau užsiunta Vardgesas. Jis sutvarkė lubas ir nuskubėjo į policiją rašyti pareiškimo, jog E. Olišauskas neva pavogė jo lubų plokštes, padarydamas 2600 litų žalą. Įsilaužimo žymių nėra, atrodytų - eilinis eilinių verslininkų turtinis nesutarimas, kurį reikėtų spręsti teisme civiline tvarka, o tirti policijoje ir juolab aprašinėti laikraščiuose. Tačiau ši publikacija gimė dėl to, kad V. Movsesianas stebuklingai privertė valdininką ir net pareigūnus šokti pagal savo dūdelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas šokėjas - Šiaulių apskrities viršininko administracijos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros vyr. specialistas Joniškio rajonui Gediminas Čepulis. Iškviestas į pastatą pernai rugsėjį šis inspektorius V. Movsesianui surašė protokolą dėl to, kad šis laiptinę rekonstravo be projekto bei neturėdamas bendrasavininkio sutikimo ir paskyrė 1000 litų baudą. V. Movsesianas protokolą užprotestavo Administraciniame teisme. Po kelių mėnesių pakviestas į teismą G. Čepulis "apvertė plokštelę" ir ėmė porinti protokolą rašęs ir savivaliautojui baudą paskyręs nepagrįstai, neišsiaiškinęs... "Akistatos" korespondentas, atrodo, atspėjo paslaptį, dėl ko G. Čepulis ėmė traukti vieną giesmelę su V. Movsesianu. Mat jie tikrąja šio žodžio prasme dainuoja tą pačią dainą. Valdininkas G. Čepulis yra tarp Joniškio estrados žvaigždžių, koncertuojančių kartu su Vardgesu!

REKLAMA

Dar įdomiau kriminalas dėl lubų klostėsi policijoje. Tyrėja N. Daukšienė G. Oliškevičiui iškėlė baudžiamąją bylą ir pasiūlė atlyginti armėnui už neva jo pavogtas lubų plokštes arba... ruoštis į kalėjimą. Vienos didžiausių Šiaulių komercijos įmonių vadovas tik nusijuokė girdėdamas, kad jis, gaudamas solidų atlyginimą, trenkėsi į kitą miestą vogti kelių naudotų lubų plokščių ir mokėti atsisakė. Dabar direktoriaus juokas nebeima - netrukus jis bus teisiamas.

REKLAMA

Besiaiškindamas, dėl ko Joniškio policijos ir prokuratūros pareigūnai proteguoja V. Movsesianą, korespondentas pastebėjo įdomų dalyką. Ant, pasak Vardgeso jo naujai nupirktų lubų plokščių, aiškiai matyti atsuktuvų žymės. Kas, jei tas žymes padarė G. Oliškevičiaus darbininkai su atsuktuvais išimdami plokštes? Jei jau Joniškio teisėsaugininkai taip mėgsta veltis į verslininkų tarpusavio turtinius nesutarimus, gal teiksis pasijudinti ir išsiaiškinti, ar V. Movsesianas nesusidėjo tų pačių išimtų plokščių, po to melagingai pareikšdamas apie vagystę ir 2600 litų nuostolį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių viršininko administracijai taip pat nekenktų ištirti, ar savo nuomonę radikaliai pakeičiantis G. Čepulis kompetentingas statybų priežiūros inspektorius, ar tik dainininkas, duetu traukiantis su Joniškio estrados žvaigžde ponu V. Movsesianu?

Autoriaus fotomontažas.

Pareigūnams derėtų išsiaiškinti, ar savavališkai be projekto šį pastatą rekonstravęs V. Movsesianas nepamelavo pranešdamas apie vagystę?

(Movsesian+.jpg)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų