• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šį apkepą šiek tiek patobulinau papildomai įdėjusi pilno grūdo avižinių dribsnių (kitokius retai naudoju) ir spanguolių, kurios visai netyčia pasimaišė po ranka. Rezultatu labai džiaugiausi ir, žinoma, iškart dalinuosi su jumis. Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio tikrai nesugadins, o bus tik į naudą“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Šį apkepą šiek tiek patobulinau papildomai įdėjusi pilno grūdo avižinių dribsnių (kitokius retai naudoju) ir spanguolių, kurios visai netyčia pasimaišė po ranka. Rezultatu labai džiaugiausi ir, žinoma, iškart dalinuosi su jumis. Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio tikrai nesugadins, o bus tik į naudą“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 400 g varškės (naudojau 18% riebumo); 100 ml karšto pieno; 2 kiaušinių; 4 valg. š. cukraus; 6 valg. š. stambių avižinių dribsnių; 3 valg. š. džiovintų spanguolių (ar kitų mėgstamų uogų); 2 valg. š. manų; 1 arb. š. vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto); 1 arb. š. kepimo miltelių; 1/5 arb. š. druskos; sviesto (kepimo formos patepimui).

GAMINIMAS

Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min. Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 1520 min. Po to vandenį nupilame. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.

REKLAMA

Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~3035 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų