citrinų sultys
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „citrinų sultys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „citrinų sultys“.
            
 Šis mišinys atbaidys kates iš daržo: veikia 100 proc.
                                Katės – itin mylimas naminis gyvūnėlis, tačiau darže jos yra nelauktas svečias, kurį norisi kuo greičiau atbaidyti. Kaip saugiai ir nepakenkiant jas iš ten išprašyti? 
Nors visi mylime kates, kai daržas tampa jų kraiko dėžute, džiaugsmo tai neteikia. Vis dėlto, paprastai galite jų atsikratyti nepakenkdami – jas atbaido stiprūs kvapai. 
Atbaidykite kates su citrina
Katės iš kvapo atpažįsta žmones ir objektus, o jų nosyse yra daugiau nei 200 mln. kvapo receptorių.
                            
 Pelėsį namuose pašalinkite be vargo: štai, ką reikia daryti
                                Atsiradęs namuose pelėsis gali ne tik pakenkti sveikatai, kuomet jo įkvėpsite, tačiau net ir palietus jį gali atsirasti alerginės reakcijos bei į peršalimą panašūs simptomai. Būtent dėl to yra itin svarbu atsikratyti pelėsiu namuose, kad daugiau neplistų šio grybelio sporos ir išvengtumėte nepageidaujamų organizmo reakcijų.
                            
 Receptas. Vištienos vėrinukai orkaitėje
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   vištos filė    0.5 vieneto   raudonosios paprikos (nebūtina)    Marinatui:     3 valgomieji šaukštai   aliejaus    3 skiltelės   česnakų    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    2 arbatiniai šaukšteliai   cukraus (arba medus)    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    1 arbatinis šaukštelis   maltos saldžiosios paprikos    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   provanso žolelių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Žiemos miško kokteilis
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   džiovintų spanguolių    3 stiklinės   pasukų    2 valgomieji šaukštai   medaus    1 vienetas   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Spanguoles dedame į plakiklį kartu su medumi ir citrinos sultimis.   Gerai susmulkiname, tada pilame pasukas ir dar truputį plakame.
                            
 Receptas. Varškės desertas su trintais juodaisiais serbentais
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   varškės (ar varškės sūris)    150 gramų   grietinėlės    4 valgomieji šaukštai   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    1 stiklinė   serbentų (juodi,trinti)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę(jei varškės sūris,tai pertriname arba sumalame) lengvai sumaigyti.   Grietinėlę išplakti su cukrumi,citrinų sultimis ir vanilės cukrumi.
                            
 Receptas. Pomidorų ir arbūzų salotos
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   pomidorų pastos    250 gramų   arbūzų    6 lapai   bazilikų    3 arbatiniai šaukšteliai   alyvuogių aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   citrinų sultys    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pomidorus supjaustykite kubeliais, iš arbūzo išrinkite sėklas, taip pat supjaustykite ir viską sudėkite į dubenį. Suplėšykite baziliko lapelius ir sumeskite juos į dubenį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Citrininis pyragas-keksas (Lemon Pound Cake)
                                INGREDIENTAI:    230 gramų   miltai    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   druskos    60 gramų   grietinės    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės (nebūtina)    250 gramų   cukraus    227 gramai   sviesto (arba margarinas)    5 vienetai   kiaušinių    Sirupui:     50 gramų   cukraus    60 mililitrų   citrinų sultys    Glajui:     65 gramai   cukraus pudros    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    Paruošimo laikas...
                            
 Receptas. Sūrio tešlos kamuoliukai
                                Puikaus skonio sūrio rutuliukai su fetos įdaru, kurie tiks kaip puikus užkandis ant stalo. Tai lyg sūrio spurgytės. Prie jų labai tinka pikantiškas padažas iš graikinio jogurto ir Šrirachos padažo. Šis padažas nebus itin aštrus vien dėl Šrirachos padažo - jis suteiks malonų pikantišką aštrumą. Patiekti su fetos kubeliais ant viršaus, arba tiesiog sudėjus į lėkštutę šalia padažo.
                            
 Receptas. Žemaitiškas grybų padažas su krienais
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   grybų    3 valgomieji šaukštai   krienų ((balti, tarkuoti))    200 gramų   grietinės    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    šiek tiek   druskos    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   pipirai (malti)    1 arbatinis šaukštelis   krapų ( (smulkinti))    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Grybus (labai skanu baravykai) smulkinti kiek galima smulkiau.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Kiauliena su citrinų padažu (Χοιρινό λεμονάτο)
                                Tai gan paprastas graikiškas patiekalas, kuris populiarus Graikijoje. Vietoje kiaulienos galima naudoti ir kitą mėsą, kuri jums patinka labiau.  
 INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės nugarinės (be kaulo)    500 mililitrų   daržovių sultinio    1 stiklinė   ryžių    100 mililitrų   baltojo sauso vyno    1 vienetas   citrinų sultys    1 skiltelė   česnakų    1 žiupsnelis   pipirai    šiek tiek   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Kakaviniai pyragaičiai su mėtiniu glajumi
                                Traškus, lyg sausainiai, pyragas su saldaus ir rūgštoko skonio mėtų likerio glajumi. Tikras skanėstas ne tik šventėms (puikiai derės prie žalios kalėdinės eglutės), bet ir kasdienai. Jeigu pyragas bus skanaujamas vaikų, likerį galima pakeisti mėtų sirupu. Taip pat, jeigu norisi ryškesnės žalios spalvos, teks pilti daugiau dažų. 30 lašų dažų glajų nudažo švelniai žalia spalva.
                            
 Receptas. "Tartar" padažas
                                “Tartar“ padažas yra turbūt vienas paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų padažų. Šis padažas be galo tinka prie keptos žuvies, žuvies pirštelių, keptų bulvyčių, keptų svogūnų žiedų ir praktiškai prie visko kas kepta. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos blauzdelės citrinų marinate
                                Šis citrinų marinatas suteikia vištienai nepaprastai malonų aromatą ir skonį. Iškeptos kulšelės viduje išlieka minkštos ir lengvai plyšta nuo kaulo. Jeigu vištieną pamarinuosite ilgiau, daugiau skonių įsigers į mėsą, bet neturint laiko marinuoti, galite kepti iškart, arba palikti marinuotis kambario temperatūroje bent 15 min ir tuomet kepti. Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
                                INGREDIENTAI:    6 riekės   zigmo sūdytos, pjaustytos lašišos filė    200 gramų   rikotos    2 valgomieji šaukštai   jogurto    2 arbatiniai šaukšteliai   citrinų sultys    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    2 saujelės   sultenės    šiek tiek   malti juodieji pipirai    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Rikotą sutrinkite su natūraliu jogurtu, puse citrinos sulčių, trupučiu pipirų.
                            
 Receptas. Alyvuogių ir kaparėlių užkandis
                                INGREDIENTAI:    15 vienetų   alyvuogių (juodos)    1 valgomasis šaukštas   tunų    20 vienetų   kaparėlių    1 skiltelė   česnakų    šiek tiek   sūris (DŽIUGAS (kietasis))    1 arbatinis šaukštelis   citrinų sultys    1 arbatinis šaukštelis   alyvuogių aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Alyvuogės, česnaką, tuną, kaparėlius su citrinos sultimis ir aliejumi blenderiu sutrinti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Velykiniai keksiukai
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   miltai (persijoti)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    125 mililitrai   sviesto (lydytas)    100 mililitrų   pieno    1 vienetas   kiaušinių (didelis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės esencijos    šiek tiek   citrinų sultys    šiek tiek   cukraus pudros    Papuošimui:     šiek tiek   saldainių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Gaivios vištienos salotos
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   vištiena (krūtinėlė)    1 kilogramas   salotų    1 sauja   svogūnų laiškų (smulkinti)    2 valgomieji šaukštai   balzaminis actas    1 vienetas   pomidorų pastos    2   citrinų sultys    šiek tiek   pipirai (smulkinti (krapai, rukolos ar petražolės))    šiek tiek   žalumynų    1 skiltelė   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Įdaryti kiaušiniai
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   burokėlių (virti)    2 vienetai   silkių    0.5 vieneto   citrinų sultys    2 valgomieji šaukštai   grietinės    1 valgomasis šaukštas   ikrų (raudonieji)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, supjaustykite per pusę. Išimkite trynius į atskirą dubenėlį ir gerai sumaišykite šakute.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Zefyrinis tortas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bananų (pjaustyti)    0.5 litro   grietinėlės (35%)    šiek tiek   braškių (pjaustytos)    šiek tiek   kivių (pjaustyti)    šiek tiek   zefyrų (balti)    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    1 arbatinis šaukštelis   želatinos    1/3 stiklinės   vandens    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Želatiną ištirpinti vandenyje.
                            
 Receptas. Paukščiukai lizde
                                INGREDIENTAI:    210 gramų   miltai    150 gramų   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    300 gramų   moliūgų ((piurė))    2 vienetai   kiaušinių (dideli)    145 gramai   saulėgrąžų aliejaus    125 gramai   jogurto (Liesas natūralus )    36 vienetai   saldainių (dražė, stambesni)    šiek tiek   pabarstukų (širdelįės formos)    šiek tiek   pabarstukų (arba aguonos)    150 gramų   kokosų drožlių    1.5 valgomojo šaukšto   citrinų sultys    100 gramų   cu...
                            
 Receptas. Daržovių salotos su brinza ir kedrų riešutais
                                Tai itin gaivios ir vasariškos salotos. Ypač skanios tiesiai iš šaldytuvo prie kepsnio. O kokia vasara be ridikėlių, pomidorų, agurkų ir paprikų. Kedrų riešutai ir grūdėtosios garstyčios priduoda išraiškingą skonį šioms salotoms. Na ir turėjau progos panaudoti savo paties užaugintas kalendras.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aviečių ir persikų uogienė
                                Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi.  
 INGREDIENTAI:    5 stiklinės   persikų (nuluptų ir pjaustytų)    400 gramų   aviečių    500 gramų   dansukker uogienių cukraus    4 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 1   PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode pakaitinkite vaisius ir citrinų sultis, kol pradės garuoti.
                            
 Receptas. Imbierinis namelis
                                Kalėdos nebūtų Kalėdos be imbierinio namelio. Galima kuo ramiausiai jį pagaminti per vieną dieną (turėtų užtrukti apie pusiaudienį - jei turite balkoną, tai bus idealiausia šalta vieta, kur bus galima labai greitai išdžiovinti glajų). Galima namelį pradėti gaminti jau gruodžio pradžioje, nes šis namelis nėra greitai gendantis produktas.
                            
 Receptas. Ėriuko suktas kepsnys su karamelizuotomis daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   ėriuko išpjovos    10 vienetų   morkų    1 vienetas   cukinijos    6 vienetai   pomidorų pastos    150 saujelių   ryžių    šiek tiek   svogūnų laiškų    50 riekių   sviesto    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   prieskonių    šiek tiek   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Atpjauti ėrienos gabalėlį, išmušti, įtrinti gruziniškomis žolelėmis, aptepti garstyčiom. Įkaitinti keptuvę. Kepti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aštrios morkų salotos
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   morkų    1/5 vieneto   salierų    2 valgomieji šaukštai   obuolių acto    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   maltos aitriosios paprikos    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    0.5 arbatinio šaukštelio   česnako granulių    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Morkas ir saliero šaknį sutarkuoti burokine tarka.
                            
 Receptas. Salotos "Vitaminų pliūpsnis"
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   pomidorų pastos    1 vienetas   porų    1 gūželė   salotų (Romaine)    60 gramų   kaparėlių    2 valgomieji šaukštai   aliejaus (alyvuogių (šalto spaudimo))    2 arbatiniai šaukšteliai   medaus    2 arbatiniai šaukšteliai   citrinų sultys    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pomidorus supjaustome nedideliais gabalėliais. Porą supjaustome griežinėliais.
                            
 Receptas. Salotos su nektarinais ir liucernų daigais
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   salotų (įvairios)    20 gramų   pomidorų pastos (slyviniai)    1 valgomasis šaukštas   kedro riešutų    1 vienetas   nektarinų    20 gramų   liucernų ( daigai)    20 gramų   sūris (kietasis)    50 gramų   žirnių (jauni, ankštys)    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    2 valgomieji šaukštai   aliejaus ((Vynuogių kauliukų))    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   provanso žolelių    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: A...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos peteliai grilyje
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   vištienos petelių    Marinatui:     1 vienetas   citrinų sultys    1 vienetas   čili pipirų    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    2 valgomieji šaukštai   maltos saldžiosios paprikos    1 valgomasis šaukštas   maltos kalendros    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 valgomasis šaukštas   vyno acto    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    0.5 arbatinio šaukštelio   pipirai    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Skanausias varškės pyragas
                                Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas.  
 INGREDIENTAI:    6 vienetai   kiaušinių    250 gramų   kreminės varškės    130 gramų   cukraus    100 mililitrų   pieno    60 gramų   miltai    50 gramų   sviesto    2.5 valgomojo šaukšto   krakmolo    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    3 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    1 arbatinis šaukštelis   druskos    Papuošimui:     1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Tarta su aguonomis ir baltuoju šokoladu
                                Tai labai šventiškas desertas skirtas Kalėdoms ir Naujiesiems Metams. Jį pagaminti prireiks kantrybės, bet jis to vertas visomis prasmėmis. Geriausia jį gaminti Kūčių vakare, kad per naktį spėtų sustingti iki Kalėdų ryto. Rinktis galima visokias uogas, ne vien vyšnias, tiesiog aš tik tokių radau. Tiks ir spanguolės, ir avietės ir bet kokios smulkios raudonos uogos.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos blauzdelės, keptos lauke
                                INGREDIENTAI:    10 vienetų   vištienos blauzdelių    Marinatui:     80 mililitrų   rudojo cukraus    60 mililitrų   obuolių acto    3 skiltelės   česnakų    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    3 arbatiniai šaukšteliai   garstyčių    Garnyrui:     8 vienetai   bulvių    5 vienetai   pomidorų pastos    3 žiupsneliai   druskos    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Marinatą paruošti iš pateiktų ingredientų.
                            
 Receptas. Sultono Suleimano šerbetas
                                Šitie ledai skirti visiems "Didingojo Amžiaus" gerbėjams. Tai garsusis šerbetas, kurį garsiajame televizijos seriale valgė sultono šeima.  
 INGREDIENTAI:    300 mililitrų   sulčių (granatų)    300 mililitrų   vandens    300 gramų   cukraus    5 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    0.5 arbatinio šaukštelio   malto kardamono    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono (maltas)    0.5 arbatinio šaukštelio   malto imbiero    0.5 arbatinio šaukštelio   maltų gvazdikėlių    Paruošimo laikas: ...
                            
 Receptas. Gražgarstės salotos su lašiša, kietuoju sūriu ir garstyčių padažu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   gražgarsčių    50 gramų   šaltai rūkytos lašišos    20 gramų   pomidorų pastos (vyšniniai)    20 gramų   sūris (kietasis)    0.5 vieneto   citrinų    1 valgomasis šaukštas   kedro riešutų    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    1 arbatinis šaukštelis   medaus    1 arbatinis šaukštelis   garstyčių    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Margas pavasario stalas
                                INGREDIENTAI:    1 gūželė   salotų ( lapinės)    3 vienetai   kiaušinių ((kietai virti))    40 gramų   sviesto    4 vienetai   stintų ( keptos)    25 gramai   sūris (rokforo )    1 valgomasis šaukštas   krapų (smulkinti)    5 vienetai   ridikėlių    25 gramai   ikrų    150 gramų   jogurto ( natūralus)    2 arbatiniai šaukšteliai   citrinų sultys    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai (malti )    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Kalėdiniai sviestiniai sausainiai
                                Kalėdomis kvepiantys sausainiukai. Man truputėlį nepavyko išgauti gražių formų, nes niekada nėra tekę kepti sausainių, bet užtat jų skonis tobulas.  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   miltai    200 gramų   sviesto    150 gramų   cukraus pudros    2 vienetai   kiaušinių trynių    60 mililitrų   pieno    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1 žiupsnelis   druskos    Glajui:     250 gramų   cukraus pudros    2 valgomieji šaukštai   vandens    2 arbatiniai šaukšteliai   citrinų sultys    šiek tiek   mai...
                            
 Receptas. Vasariškos vištienos salotos
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   vištiena (krūtinėlė)    100 gramų   kumpio (šaltai rūkytas, kiaulienos)    60 gramų   salierų    2   pomidorų pastos    14 valgomųjų šaukštų   majonezo    120 gramų   porų    10 gramų   petražolių    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    2 arbatiniai šaukšteliai   vorčesterio padažo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    šiek tiek   salotų (Iceberg)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lašišos kepsnys
                                INGREDIENTAI:    2 gabalai   lašišos filė be odos    0.5 stiklinės   sojos padažo    1 vienetas   citrinų sultys    3 valgomieji šaukštai   medaus    3 valgomieji šaukštai   cukraus    2 žiupsneliai   žolelių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į keptuvę supilkite sojos padažą, medų, citrinų sultis, cukrų. Ant nedidelės ugnies kaitinkite, kol ims burbuliuoti, pavirkite kelias minutes.
                            
 Receptas. Salotos su silke
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   silkių    1 gabalas   saliero stiebų    1 vienetas   obuolių    1 vienetas   svogūnų    0.5 vieneto   paprikų    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 vienetas   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus smulkintus produktus pagardinti aliejumi ir citrina, sumaišyti.
                            
 Receptas. Gaivus apelsinų gėrimas
                                INGREDIENTAI:    3 litrai   vandens    3 vienetai   šaldytų apelsinų    1.5 stiklinės   cukraus    1 vienetas   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 15   PARUOŠIMO BŪDAS:   Jei norite šalto ir gaivaus gėrimo, prieš tai apelsinus įdėkite į šaldiklį. Išėmę supjaustykite nedideliais gabaliukais.   Išplakite plakikliu. Sudėkite viską į stiklainį ar kitą indą.   Užpilkite geriamu vandeniu ir palaikykite dešimt minučių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Meduolinės eglutės
                                Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2 vidutinio dydžio eglutėms.
                            
 Receptas. Aviečių ir arbatos "Matcha" tortas
                                Tai labai spalvingas ir įdomus tortas. Labai norėjau jį išsikepti ir, gavęs progą, ėmiausi darbo. Tai nėra saldus tortas, todėl man itin patiko, nes nemėgstu labai saldžių desertų.
                            
 Receptas. Vištų sparneliai su medumi ir sezamu
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   vištiena (sparneliai)    100 mililitrų   padažo (Felix Mangų, aitriųjų paprikų)    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    2 valgomieji šaukštai   sezamo sėklų    1 valgomasis šaukštas   medaus    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sparnelius marinuoti „Mango-aitriųjų paprikų“ padaže apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Purūs varškėčiai
                                Pagal šį receptą pagaminti varškėčiai gaunasi purūs ir, be abejo, labai skanūs. Miltų kiekis tešloje priklauso nuo naudojamos varškės drėgnumo, jei varškė labai drėgna, tuomet reikės daugiau miltų. Mano varškė buvo pakankamai sausa. Kuo storiau iškočiosite tešlą, tuo storesni bus blyneliai, bet iškočioti 1-1,5 cm storio tešlą yra gana optimalus variantas. Varškėčius galite pasiruošti iš vakaro, laikyti šaldytuve ir kepti sekančią dieną. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Cezario salotos
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   vištos filė    1 vienetas   iceberg salota (arba pekino kopūstai)    100 gramų   sūris (tarkuotas)    100 gramų   batono    1 vienetas   agurkų    Padažui:     šiek tiek   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   citrinų sultys    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 1   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos file supjaustyti gabaliukais. Pakepinti su druska ir pipirais ar jūsų mėgstamais prieskoniais.
                            
 Receptas. Velykiniai sausainiai
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    200 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių    1 vienetas   kiaušinių    0.5 arbatinio šaukštelio   imbierų    1 valgomasis šaukštas   grietinės    200 gramų   cukraus    500 gramų   kvietinių miltų    šiek tiek   citrinų sultys    šiek tiek   cukraus pudros    šiek tiek   pabarstukų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tortas "Rafaelo"
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   kiaušinių    230 gramų   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (esencija)    65 gramai   aliejaus    230 gramų   miltai    20 gramų   kepimo miltelių    385 gramai   kondensuoto pieno    180 gramų   sviesto    450 gramų   grietinėlės ( 35-36%)    2 pakeliai   grietinėlės standiklis    1 pakelis   migdolų drožlių    50 gramų   šokoladas ( (juodas arba pieniškas))    Sulaistymui:     200 gramų   vandens    2 vienetai   citrinų sultys    2 arbatiniai šaukšteliai ...
                            
 Receptas. Citrininis kukis
                                INGREDIENTAI:    3 pakeliai   saldžių krekerių    500 gramų   grietinės    1 pakelis   sviesto    50 gramų   cukraus    3 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    1 sauja   džiovintų vaisių (arba riešutai)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kambario temperatūros sviestą sutrinti su cukrumi (cukraus pagal skonį).  Įplakti grietinę.  Galiausiai supilti citrinos sultis ir išmaišyti.   Įmaišyti krekerius.  Galima gardinti džiovintais vaisiais ar riešutais.
                            
 Receptas. Ryžiai su ispaniška dešra ir krevetėmis
                                Tai ganėtinai sotus patiekalas. Vietoje ispaniškos chorizo dešros galima naudoti paprasčiausią rūkytą dešrą arba saliamį. Daržoves galima naudoti kokios patinka. Aš naudojau šaldytas iš pakelių, nes tuo metu neturėjau šviežių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Avietiniai rikotos keksiukai
                                Nuostabaus purumo ir minkštumo rikotos keksiukai. Norint išgauti ryškesnę rožinę spalvą, galima naudoti maistinius dažus. Aš pasirinkau aviečių miltelius, kurie taip pat suteikia kremui ir lengvą rūgštumą. Keksiukams pagaminti nereiks daug laiko - nebūtina ir šaldyti kremo šaldytuve, galima iš karto valgyti. Papuošti galima šokolado gabaliukais ar bet kokiais kitais tortų papuošimais.
                            
 Receptas. Plikyti pyragaičiai su lašiša
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   sviesto    1 žiupsnelis   druskos    60 gramų   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   kiaušinių    150 gramų   lašišų (rūkyta)    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    150 gramų   varškės sūrio (tepamas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    2 valgomieji šaukštai   krapų (kapoti)    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 