REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaušinių
  • 230 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija)
  • 65 gramai aliejaus
  • 230 gramų miltai
  • 20 gramų kepimo miltelių
  • 385 gramai kondensuoto pieno
  • 180 gramų sviesto
  • 450 gramų grietinėlės ( 35-36%)
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklis
  • 1 pakelis migdolų drožlių
  • 50 gramų šokoladas ( (juodas arba pieniškas))
  • Sulaistymui:
  • 200 gramų vandens
  • 2 vienetai citrinų sultys
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaušinių
  • 230 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija)
  • 65 gramai aliejaus
  • 230 gramų miltai
  • 20 gramų kepimo miltelių
  • 385 gramai kondensuoto pieno
  • 180 gramų sviesto
  • 450 gramų grietinėlės ( 35-36%)
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklis
  • 1 pakelis migdolų drožlių
  • 50 gramų šokoladas ( (juodas arba pieniškas))
  • Sulaistymui:
  • 200 gramų vandens
  • 2 vienetai citrinų sultys
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
    Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
  2. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
  3. Dėti į formą pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  4. Kai tortas sustings, formuoti norimą tortą (formavau drugelį: tortą perpjoviau pusiau, nuo vienos pusės atpjoviau 1/3 dalį, ją apsukau smailiu kampu į torto vidurį. Tą patį padariau su kita puse).
  5. Papuošimui šonus apibarstyti migdolų plokštelėmis, virš garų ištirpintu šokoladu piešti norimus ornamentus, tortą vėl dėti į šaldytuvą visiškai sustingti.

Autorius: Rūta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų