REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 200 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 200 gramų cukraus
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek citrinų sultys
  • šiek tiek cukraus pudros
  • šiek tiek pabarstukų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 200 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 200 gramų cukraus
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek citrinų sultys
  • šiek tiek cukraus pudros
  • šiek tiek pabarstukų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę. Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų. Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį. Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
  2. Tešlą gerai išmonkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą. Išėmę iš šaldytuvo, tešlą gerai iškočiojame iki 4 - 5 mm storio ir formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
  3. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje. Kai sausainiai iškepa ir atvėsta, aptepame juos citrininiu cukraus glajumi (citrinos sultis sumaišome su cukraus pudra). Puošiame pabarstukais.


    Skanaus.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų