bulvės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulvės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulvės“.

Ekspertas atskleidė geriausias bulvių veisles: išbandykite šiemet

Visame pasaulyje bulvės yra vienas iš populiariausių ir labiausiai vartojamų maisto produktų. Šis šakniavaisis, turintis didelę maistinę vertę ir universalų panaudojimą, yra svarbus maisto šaltinis daugeliui žmonių. Nepaisant to, jog bulvės dažnai laikomos paprastu produktu, jos gali būti įvairiai paruošiamos ir tiekiamos įvairiose kultūrose, pateikiamos kaip pagrindinis patiekalas arba kaip pagrindinis ingredientas įvairiuose patiekaluose.
2024-03-16

Praplėšusi bulvių traškučių pakelį moteris įsiuto: tokio radinio viduje nelinkėtų niekam

Žmonės jau seniai piktinasi, kad bulvių traškučių pakeliuose itin daug oro ir vis mažiau traškučių, tačiau viena moteris, atidariusi „McCoy‘s“ traškučių pakelį, liko be žado – jos nesužavėjo tai, ką rado viduje. Kai kuriems nėra nieko blogiau, nei atplėšti mėgstamų traškučių pakelį ir pamatyti, kad pusę pakelio turinio sudaro vien oras.
2024-03-12

Nostalgiški bulvių kukuliai nukels atgal į vaikystę: pigu, greita ir skanu

„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė. Reikės: 8 vidutinio dydžio bulvės; 3 pak. x 180 g varškės; 1 kiaušinis;  2 v. š. miltų; 2 v. š. krakmolo; druskos pagal poreikius.
2024-02-20

Liucija pasidalino superinių bulvinių blynų receptu: visi prašys pakartoti

„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių.
2024-02-18

Atskleidė, kaip greitai pagaminti tobulą bulvių košę: paprasčiau nebūna

Šį patiekalą dviems žmonėms galima pagaminti labai greitai ir tik iš trijų ingredientų, o jei norite „kaimiškos“ bulvių košės, bulvių galite nenulupti. Minkšta kreminė bulvių košė puikiai tinka prie keptos mėsos bei daržovių. Patiekalas tradiciškai gaminamas sutrinant virtas arba garuose virtas bulves su pienu, sviestu ir prieskoniais, o ją paruošite vos per 15 minučių.  Yra daugybė bulvių košės variantų, įskaitant sūrią bulvių košę, košę su priedais ir saldžiųjų bulvių košę.
2024-02-14

Praplėšęs bulvių traškučių pakelį vyras neteko žado, ką jame rado: negalėjo nustoti juoktis

Sakoma, kad niekada nežinai, kas tavęs laukia. Ši eilutė atrodo gana tinkama, turint omenyje tai, kas nutiko vienam vyrui iš Anglijos. Atidaręs traškučių maišelį jis aptiko keistą dalyką – vietoj traškučių rado visą pilną bulvę. Linkolnšyro grafystėje esančios Uppinghamo mokyklos fizikos mokytojas Davidas Boyce'as bulvę rado brandinto čederio ir raudonųjų svogūnų traškučių pakelyje.
2024-02-02

Odeta atrado skaniausią keptų bulvių receptą: kartosite ne kartą

„Auksinės bulvių skiltelės, skrudintos iki tobulumo su aštriu citrinų sulčių ir raudonėlio mišiniu, supilamos į sodrų citrinų–sviesto padažą su ryškiais žirneliais, kad būtų nuostabaus skonio, sotus garnyras. O ir pavadinimas VEZUVIJAUS BULVYTĖS skamba labai gerai. Vezuvijaus skrudintos bulvės, yra itališkas patiekalas, pavadintas Vezuvijaus kalno, ugnikalnio, esančio netoli Neapolio įlankos Italijoje, vardu.
2024-02-01

Atskleidė skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius

Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis, o vidutinė virtų bulvių porcija suteikia apie 7 proc. vitaminų B1, B6 ir folio rūgšties paros poreikio. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad bulvės – viena mėgstamiausių lietuvių daržovių.
2024-01-31

Atskleidė, ar bulves valgyti tikrai – nesveika

Bulvės yra ketvirta pagal vartojimo mastą maisto kultūra pasaulyje: daugelyje šalių jos yra pagrindinis pigesnis maisto produktas ir naudojamos įvairiuose kulinariniuose patiekaluose. Ne išimtis – ir lietuviška virtuvė: jos tapo bene pagrindiniu lietuvių virtuvės ingredientu, ypač dėl to, kad lengvai prisitaikė prie vietos klimato sąlygų ir buvo palyginti lengvai užauginamos. Gydytoja dietologė dr.
2024-01-25

Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui. Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
2024-01-20
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų