• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais nereikia vasaros, nereikia važiuoti į Italiją, kad gautumėte paragauti garsiojo šalto užkandžio, o italams arba po Italiją keliaujantiems turistams neretai ir pagrindinio vasariškos vakarienės patiekalo - kumpio su melionu (it. “prosciutto e melone”).  

REKLAMA
REKLAMA

Saldaus ir sūraus skonių  derinys dovanos jūsų gomuriui nuostabių pojūčių. Dėl to, jei mėgstate eksperimentuoti ir esate smalsūs, pamėginkite pritaikyti šį patiekalą savo stalui. Tai nebus tas pats, ką valgytumėte į Pietus nuo Alpių. Lietuviška vytinta mėsa tik panaši į itališkus kumpius, o ispaniški melionai, parduodami mūsų parduotuvėse, neturi tokio nepakartojamo aromato, kokį skleidžia prinokę kaitrioje Pietų saulėje jų giminaičiai.

REKLAMA

Patiekalas gana egzotiškas, visiškai nesudėtingas ir tikrai papuoš jūsų stalą, jei laukiate svečių.

Įsigykite gerai prinokusį melioną, lietuviškos vytintos labai plonai supjaustytos mėsos (jei norite labiau priartėti prie prototipo, galite pirkti šimtą arba pusantro šimto gramų itališko kumpio, vadinamo “prosciutto crudo”) ir lengvos baltos duonos (tiks mūsų parduotuvėse pardavinėjama “čiabata”).

REKLAMA
REKLAMA

Nuplautą melioną  perpjaukite pusiau ir šaukštu išskobkite kaulus. Paskiau pjaustykite pusmėnulio formos riekelėmis, kurias atidžiai nulupkite. Kiekvieną riekelę pjaukite pusiau, apvyniokite labai plonai supjaustytos vytintos mėsos gabalėliais ir persmeigę mediniu dantų kraštuku komponuokite didelėje serviravimo lėkštėje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie meliono su kumpiu nuostabiai tinka atšaldytas lengvas baltas vynas. Jei norite, užkandį užsikąskite balta akyta itališko tipo duona.

Beje, nukeliavę į  Italiją nepraleiskite progos paragauti ne tik tikro itališko kumpio su melionu, bet ir kumpio su figomis. Tą puikiausiai galite pasidaryti net ir viešbučio kambaryje. Vienintelis nepatogumas - nuo vaisių sulčių išteptos rankos, nes nuplautas figas reikia nulupti ir kiekvieną jų suvynioti į kumpį. Valgyti bus patogiau, jei naudosite medinius dantų krapštukus smeigtukų vietoje.  

Figos su kumpiu yra plačiai pripažintas kaip vienas skaniausių itališkų patiekalų. Deja, jis netransportuojamas, nes figos pernelyg įnoringi ir jautrūs vaisiai.



Giedrės J. receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų