Žvarbią rudens dieną puikiai sušildys puodelis skanios ir sveikos arbatos. Išbandykite mūsų siūlomus receptus.
· Supjaustykite skiltelėmis 3 nevalytus vidutinio dydžio obuolius, užpilkite 1 litru verdančio vandens, virkite 10 minučių ant silpnos ugnies, palikite 30 minučių, kad pritrauktų. Dėkite medaus pagal skonį ir gerkite kaip arbatą.
· Apelsinų arbata: 1 dalis apelsinų žievelių, 1 dalis juodosios arbatos, Ā½ dalies citrinų žievelių. Visus komponentus užpilkite verdančiu vandeniu: 60g sauso mišinio 1 litrui verdančio vandens. Dėkite apelsinų sirupo pagal skonį ir palikite 5 minutėms, kad pritrauktų.
· 6 arbatinius šaukštelius juodosios arbatos užpilkite 500ml verdančio vandens, palikite 5 minutėms, perkoškite, atvėsinkite. Lygiomis dalimis sumaišykite su juodųjų serbentų sultimis, išpilstykite į puodelius ir atskieskite 1/3 arba Ā½ mineralinio vandens. Dėkite cukraus pagal skonį.
· Lygiomis dalimis erškėtrožių nuoviro ir karštos arbatos, cukraus ir medaus pagal skonį. Erškėtrožių nuovirą pavirkite 3 – 4 minutes, perkoškite ir sumaišykite su karšta arbata. Dėkite cukraus ir medaus. Tiekite atšaldytą.
· Spanguoles berkite į stiklinę, sutrinkite šakute, dėkite cukraus ir užpilkite karšta arbata.
· 50ml obuolių sulčių pilkite į 150ml karštos, stiprios arbatos, gerkite.
· Po 2 dalis gudobelės ir erškėtrožės vaisių, 1 dalis aviečių, 1 dalis žaliosios arbatos. 1 arbatinį šaukštelį mišinio užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, palikite 30 minučių, kad pritrauktų. Gerkite su medumi arba uogiene.
· 1 valgomąjį šaukštą dirvinio asiūklio užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 1 valandai, kad pritrauktų. Perkoškite ir išgerkite per visą dieną.
· 2 valgomuosius šaukštus džiovinto lakišiaus užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, palikite 1 valandai, kad pritrauktų, perkoškite. Šią dozę turėtumėte išgerti per parą.
· Kraują valanti arbata: lygiomis dalimis paimkite žemuogių lapų, lakišiaus, vaistinės ramunėlės žiedų. 1 stiklinei verdančio vandens – 1 valgmasis šaukštas mišinio. Nuolat gerkite vietoj arbatos.