• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vištiena, daržovės, pyrago paplotis iš rupių kvietinių miltų – sveika ir gardu.

Kviečiame išsikepti pyragą, kurio užteks šešiems asmenims. Šį patiekalą paruošite per 35 minutes ir dar tiek pat laiko kepsite. Šis pyragas puikiai papuoštų jūsų pietų stalą.



Pagaminimui reikės:


Tešlai:

REKLAMA
REKLAMA

100 g rupių kvietinių miltų

200 g kvietinių miltų

100 g sviesto

1 šaukštelis kepimo miltelių

0,5 šaukštelio druskos

3 šaukštai vandens

REKLAMA

Įdarui:

300 g cukinijų

2 paprikos

Pusė poro

400 g vištienos

0,5 šaukštelio druskos

0,5 šaukštelio citrininių pipirų

Viršui:

Pusė svogūno

1 česnako skiltelė

1 pakelis tepamojo sūrelio su prieskoninėmis žolelėmis

100 g grietinėlės

100 g tarkuoto sūrio

Smulkintų petražolių



Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA

Miltus, druską ir kepimo miltelius sukapokite su sviestu. Įpilkite vandens ir gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Sukrėskite į kepimo formą. Rekomenduojama 28 cm skersmens. Subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 minutes.

Paruoškite įdarą: nulupkite cukiniją, perpjaukite pusiau ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Taip pat griežinėliais susmulkinkite paprikas bei porą. Vištieną supjaustykite 2 cm storio dydžio gabaliukais. Daržoves ir vištieną pakaitomis dėkite ant pakepto pagrindo, užberkite druskos bei citrininių pipirų. Susmulkinkite svogūnus bei česnakus, sumaišykite su tepamuoju sūreliu. Pamažu supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Pridėkite tarkuoto sūrio. Masę sukrėskite ant įdaro, užberkite likusį tarkuotą sūrį ir susmulkintas petražoles. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes.



Skanaus!




Pagal "Sveikos šeimos virtuvė"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų