Vištiena, daržovės, pyrago paplotis iš rupių kvietinių miltų – sveika ir gardu.
Kviečiame išsikepti pyragą, kurio užteks šešiems asmenims. Šį patiekalą paruošite per 35 minutes ir dar tiek pat laiko kepsite. Šis pyragas puikiai papuoštų jūsų pietų stalą.
Pagaminimui reikės:
Tešlai:
100 g rupių kvietinių miltų
200 g kvietinių miltų
100 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
3 šaukštai vandens
Įdarui:
300 g cukinijų
2 paprikos
Pusė poro
400 g vištienos
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio citrininių pipirų
Viršui:
Pusė svogūno
1 česnako skiltelė
1 pakelis tepamojo sūrelio su prieskoninėmis žolelėmis
100 g grietinėlės
100 g tarkuoto sūrio
Smulkintų petražolių
Gaminimas:
Miltus, druską ir kepimo miltelius sukapokite su sviestu. Įpilkite vandens ir gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Sukrėskite į kepimo formą. Rekomenduojama 28 cm skersmens. Subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 minutes.
Paruoškite įdarą: nulupkite cukiniją, perpjaukite pusiau ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Taip pat griežinėliais susmulkinkite paprikas bei porą. Vištieną supjaustykite 2 cm storio dydžio gabaliukais. Daržoves ir vištieną pakaitomis dėkite ant pakepto pagrindo, užberkite druskos bei citrininių pipirų. Susmulkinkite svogūnus bei česnakus, sumaišykite su tepamuoju sūreliu. Pamažu supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Pridėkite tarkuoto sūrio. Masę sukrėskite ant įdaro, užberkite likusį tarkuotą sūrį ir susmulkintas petražoles. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes.
Skanaus!
Pagal "Sveikos šeimos virtuvė"