Pagal šį receptą pagamintus ryžius patogu vežtis prie ežero, neštis į paplūdimį ar į darbą. Taip pat sėkmingai jais galima pasistiprinti parbėgus užkąsti į namus per pietų pertrauką arba pavaišinti bičiulius, kuriuos pasikvietėte lengvos vasariškos vakarienės su atšaldytu baltu vynu.
Šešiems žmonėms apysočiai pamaitinti jums reikės trijų raudonų saldžiųjų paprikų, apie 100 gramų pinijų arba kedro riešutėlių, razinų, 300 gramų trumpagrūdžių ryžių ir kario.
Jei patiekalą ketinate kur nors neštis arba vežtis iš pat ryto, paruoškite jį iš vakaro. Jei ketinate valgyti ryžius vakare, gaminkite juos arba iš ryto, arba per pietus.
Pradėkite nuo ryžių. Kol jie verda, išvalykite ir šiaudeliais supjaustykite paprikas. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, bet vandens nenupilkite, leiskite, kad razinos truputį pabrinktų.
Baigę parengiamuosius darbus, didelėje keptuvėje ant aliejaus kepinkite šiaudeliais supjaustytą papriką. Kelias minutes pavartę, įdėkite kubiuką sultinio ir užpilkite trečdalį puodelio vandens. Pamaišykite, kol sultinys ištirps, ir uždenkite, kad paprika pasitroškintų. Po kiek laiko galite įberti karį, pamaišykite.
Nepamirškite patikrinti, ar ryžiai išvirę!
Kol paprika troškinasi, mažoje keptuvėlėje ant aliejaus pakepkite pinijų riešutėlius. Kai paprika suminkštės, medine metele sugnaibykite šiaudelius į kelias dalis ir sudėję nukoštas razinas, pinijų riešutėlius su visu aliejumi, kuriame jie buvo kepinti, bei ryžius viską gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį. Ryžius su priedais iškraukite į dubenį, kurį dėsite ant stalo. Kai patiekalas pravės, uždenkite dubenį plėvele arba didele plokščia lėkšte ir pastatykite į šaldytuvą.
Jei numatėte pavaišinti šaltais ryžiais su paprika vakarienei pakviestus bičiulius, parūpinkite taip pat žalių salotų, keletą sūrių ir baltos duonos, nes kai kurie svečiai net karštomis vasaros dienomis gali būti išalkę ir pasistiprinę ryžiais po to mielai suvalgys vieną kitą sūriu apteptos duonos gabalėlį su žaliomis salotomis, pagardintomis aliejumi, balzaminiu actu, druska ir trupučiu cukraus.
Giedrės J. receptai