Sriubos receptas.
Jei miško gėrybių atsargų neužsišaldėte ir neišsidžiovinote, visada padės prekybos centrų lentynos. Jose galima rasti ir visus metus Lietuvoje auginamų pievagrybių, ir netgi egzotiškų šitake ar panašių grybų.
Tad kraitelę į rankas ir pirmyn – grybauti po prekybos centrus.
Jums reikės:
Vištienos sultiniui:
• 400 g vištų kaklelių ir 400 g skilvelių,
• 2 vištienos sultinio kubelių,
• 2 didelių svogūnų,
• laurų lapų,
• kelių petražolių šakelių,
• 2 nepjaustytų česnako skiltelių,
• 1 valg. šakšto druskos ir 3 juodųjų pipirų,
• 8 stiklinių vandens.
Sriubai:
• 750 g pjaustytų pievagrybių,
• 2 kubeliais pjaustytų svogūnų,
• 3 smulkiai pjaustytų morkų,
• 2 smulkiai pjaustytų salierų stiebų,
• 2–3 valg. šaukštų smulkiai pjaustytų česnakų laiškų,
• 50 g sviesto,
• 0,5 stiklinės grietinės,
• 4 valg. šaukštai kukurūzų miltų,
• druskos ir maltų juodųjų pipirų,
• 1 valg. šaukšto tarkuotų citrinos žievelių.
• 2 valg. šaukštų skrudintų sezamų sėklų.
Gaminima
Pirmiausia paruoškite sultinį. Visas sudėtines dalis sudėkite į prikaistuvį dvigubu dugnu ir užvirinkite. Sultinį uždengtame puode virkite ant nedidelės ugnies 3–4 valandas, kol jis sutirštės. Nukoškite ir vėsinkite šaldytuve. Šaukštu nuimkite nuo viršaus sustingusius riebalus.
Dideliame puode ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite česnako laiškus ir vėl pakepinkite. Suberkite pievagrybius, kukurūzų miltus ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite 6 stiklines sultinio ir virkite ant nedidelės ugnies 10–15 min, kol suminkštės grybai ir sutirštės sriuba. Suberkite druską, pipirus, tarkuotas citrinų žieveles.
Prieš patiekdami įdėkite giretinės, įberkite sezamų sėklų. Patiekite pašildytuose dubenėliuose su Parmezano sūrio šiaudeliais.
Skanaus!