Tik labai gabi šeimininkė sugeba išvirti sriubą iš kirvio. Rassolnikas – kaip tik tokia sriuba. Jam pagaminti tereikia kelių paprastų produktų, o rezultatas – pirštelius apsilaižysit...
Jums reikės:
• 6 raugintų agurkų,
• agurkų rasalo,
• puokštės žalumynų,
• šaknų,
• 1 svaro bulvių,
• 2 šaukštų sviesto,
• šaukšto miltų,
• 1/2 stiklinės grietinės.
Gaminimas
Išvirti buljoną iš 1 svaro šaknų, svogūno, svaro bulvių, puokštės žalumynų, pipirų ir lauro lapų, perkošti.
Paimti 6 raugintus agurkus, nulupti, gražiai supjaustyti, sudėti į buljoną, pridėjus supjaustytas bulves, anksčiau išvirtas ir patroškintas svieste, supjaustytą morką, petrušką ir kitas šaknis. Įpilti agurkų rasalo pagal skonį. Užtaisyti grietine.
Skanaus!
Pagal „Didžioji virėja“