Siūlome išsivirti sriubos, kurią kažkada ragavo Lietuvos elito poniutės, demonstruodamos eleganciją ir erudiciją per kviestinius pietus...
Jums reikės:
* 2 sv. jautienos,
* 1/2 kiškio,
* 1/4 sv. sviesto,
* 3 džiovintų grybų,
* šaukšto miltų,
* šaknelių,
* 2 trynių,
* 1/2 stiklinės grietinės.
Gaminimas
Išvirti baltą buljoną iš 2 sv. jautienos, įdėti 3 grybus, šaknų, burokų raugo ir virti. Iškošti.
Kiškį iškepti pridėjus šaukštą sviesto, minkštą mėsą nuimti, kaulus sudėti į sriubą ir virti. Kiškieną (minkštą) sukapoti, sugrūsti grūstuvėj. Paimti šaukštą miltų, pakepti pridėjus šaukštą sviesto, praskiesti stikline buljono, užvirinus sumaišyti su sugrūsta kiškiena: pridėti 2 trynius ir pusę stiklinės grietinėlės, išplakus sumaišyti su visu iškoštu buljonu, pakaitinti, bet neužvirinti.
Vietoj grietinėlės ir trynių galima įdėti grietinės.
Sriubą paduoti su skrebučiais.
Skrebučiai. Paimti lenkišką bulkelę, nupjauti plutą, supjaustyti nestoromis riekelėmis. Kiekvieną riekelę supjaustyti lygiais keturkampiais gabaliukais. Sudėti į nedidelę keptuvę ir įlašinti šaukštą sustiprinto sviesto. Skrebučius išdėti į kitą panašų indą ir vėl atgal, kad skrebučiai gerai prisisunktų sviesto. Galima dar skrebučius supilti į sutrintą sūrį parmazoną, arba šveicarišką. Visus sudėti ant skardos, pastatyti į krosnelę ar duonkepį, išėmus duoną. Kai parausvės, išimti.
Gero apetito!
Parengta pagal „Didžioji virėja“