Kai neturi ūpo ieškoti įmantrių produktų, pasirinkusi pačius paprasčiausius, gali pagaminti skanų patiekalą. Gudiški pyragaičiai su varške – kaip tik toks pasirinkimas.
Tiesa, jie gali būti pavadinti ir blynais su įdaru, tačiau kaip skamba originalas, taip ir paliekame.
Jums reikės:
* 1 sv. varškės,
* šaukšto sviesto,
* 2 kiaušinių,
* 2 ir 3/4 stiklinės grikinių kruopų miltų,
* grietinės.
Gaminimas
1 sv.slėgtos varškės gerai ištrynus per koštuvą pertrinti, įdėti šaukštą sviesto ir 2 kiaušinius, gerai ištrinti.
Į prikaistuvį įpilti 3 stiklines vandens, įdėti 2 šaukštus sviesto, druskos. Užvirinti, įpilti 2 ir 3/4 stiklinės grikinių miltų, visą laiką maišyti, laikyti ant ugnies. Nukelti, kad tešla atauštų. Kai visiškai atauš, iš tos tešlos daryti gružuliukus kiaušinio didumo, apvolioti miltuose, padaryti paplokščius, į vidurį įdėti varškės, kraštus gerai sulipdyti, aplyginti, padaryti pusrutulius, sudėti į pakaitintą sviestą, pakepinti iš abiejų pusių. Atskirai paduoti grietinę.
Gero apetito!
Pagal „Didžioji virėja“