Neseniai užtikau avižinės košės su riešutų sviestu receptą - labai sudomino, bet pagalvojau - nei aš to sviesto pirkau, nei pirksiu.
Ir ką jūs sau manot - vaikštau anądien po VCUP ir žiūriu - nauja parduotuvė "Ekologiški produktai". Kadangi tokie dalykai man prie širdies, aišku užsukau. Spėkit, ką nusipirkau - super-truper ekologiško riešutų sviesto su riešutų gabaliukais...
2 porcijoms reikės:
100 g avižinių dribsnių
1 stiklinės vandens
1 stiklinės lieso pieno
Šaukšto medaus/cukraus arba saldiklio
1 didelio banano
2 šaukštai riešutų sviesto
Avižinius dribsnius vandeniu geriausia užpilti iš vakaro ir per naktį pamirkyti. Ryte supilame dar stiklinę pieno ir kaičiame. Verdame košę, kol dribsniai suminkštės, išjungiame, sudedame supjaustytą bananą, riešutų sviestą. Jei jis nesaldintas - įdedame medaus, cukraus ar saldiklio. Pabrandiname košę keletą minučių ir gardžiuojamės!