Šis apkepas yra greitai paruošiamas ir be galo skanus. Nereikai jokių imantrių produktų, nebent 1 kg varškės.
Jums reikės
100 g lydyto sviesto
4 vnt. kiaušinių
2 šaukšteliai Vanilinio cukraus
160 g smulkių džiūvėsėlių
1 vnt. citrinos
200 g cukraus
250 g riebios grietinės
1 kg liesos varškės
3 šaukšteliai agunonų
Paruošimas
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame pusę citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: Lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsėliais. Šia mase padengiame kepimo forma ir pagrindą pakepame apie 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Kai iškepa, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame, tik jau 50 minučių tokio pat karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Iškepus apkepą geriau atvėsinti, nes vėsų valgyti žymiai skaniau. Tad, SKANAUS!!!