• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis apkepas yra greitai paruošiamas ir be galo skanus. Nereikai jokių imantrių produktų, nebent 1 kg varškės.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės


100 g lydyto sviesto

4 vnt. kiaušinių

2 šaukšteliai Vanilinio cukraus

160 g smulkių džiūvėsėlių

1 vnt. citrinos

200 g cukraus

250 g riebios grietinės

1 kg liesos varškės

3 šaukšteliai agunonų

 

Paruošimas

Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame pusę citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.

REKLAMA

Po to, padarome pagrindą: Lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsėliais. Šia mase padengiame kepimo forma ir pagrindą pakepame apie 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Kai iškepa, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame, tik jau 50 minučių tokio pat karštumo orkaitėje.

Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Iškepus apkepą geriau atvėsinti, nes vėsų valgyti žymiai skaniau. Tad, SKANAUS!!!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų