Pikantiški mėsos suktinukai – skanu, netradiciška ir gražu. Jų porcija retsykiais nepakenks net ir laikantis dietos.
Neilgai virtuvėje užtruksite gamindama paukštienos suktinukus. Kuo tinka įdaryti paukštieną? Šviežiomis ir šaldytomis smulkintomis daržovėmis, šviežiais, konservuotais ir džiovintais vaisiais (ypatingai skanu su datulėmis), pikantišku varškės bei fermentiniu sūriu (pagardintu česnaku), smulkintų riešutų mase ir t.t.
Suktinukams mėsą pjaustykite plonais griežinėliais, pamuškite, įtrinkite prieskoniais, keliolika minučių palaikykite ir įdarykite pasirinktu įdaru. Nemuštus mėsos gabalėlius, ypač ruošiamus su saldžiu vaisių ar uogų įdaru, įtrintus specialiais paukštienos prieskoniais galite plonai aptepti varškės sūreliu arba uogiene – bus minkštesni ir sultingesni.
Pikantiškų suktinukų galite paruošti ir iš jautienos, kiaulienos bei veršienos. Šių rūšių mėsą prieš įdarant patartina ne tik pamušti, bet ir įtrynus specialiais prieskoniais apšlakstyti šviežiomis citrinų sultimis. Arba kelias valandas pamirkyti raudonajame vyne, apelsinų ar greipfrutų sultyse – suktinukai bus minkštesni, sultingesni ir itin pikantiški.
Kuo galima įdaryti mėsos suktinukus? Džiovintais vaisiais, troškintomis daržovėmis, riešutais, pelėsiniu sūriu, pievagrybiais. Itin pikantiški jautienos ar veršienos suktinukai, įdaryti bazilikų ir česnakų mišiniu, konservuotomis pupelėmis ar pomidorais.
Jeigu norite paįvairinti valgiaraštį, kiaulienos suktinukus ruoškite su juostelėmis pjaustyta karštai rūkyta kiaulienos filė, raugintais agurkėliais, rūkytais lašinukais ar špinatais.
Mėsos suktinukus galite troškinti padaže, kepti orkaitėje ir kepsninėje.
Šviežius grybus ar daržoves, prieš sukdami į mėsą, kelias minutes pakepinkite svieste. Jei norite, kad įdaras būtų vientisesnis, pagardinkite šlakeliu liesos grietinės.
Jeigu baiminatės, kad padaže troškinami suktinukai suirs, persmeikite juos konditeriniais pagaliukais.
Nebijokite eksperimentuoti virtuvėje!