• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai džiaugiuos, kad pabandžiau pasigamint šį desertą. Puikumėlis. Galvojau, kaip čia apibūdinti. Išgirdau būdvardį "skanus". Tinka :))

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, reikėjo:

keleto stiebų rabarbarų

šaukšto cukraus

poros šaukštų uogienės [naudojau braškių-rabarbarų. Labai tiko]

200g varškės kremo su vanile [galima naudot kitokią kreminę varškę]

125ml plakamosios grietinėlės

REKLAMA

Sluoksniuotos tešlos pagaliukams tik:

lakštelio ar dviejų sluoksniuotos tešlos

cukraus

cinamono [nebūtina]

Gaminau šitaip va:

Sluoksniuotą tešlą atšildžiau, apibarsčiau cukrum, cinamonu, supjausčiau neplačiom juostelėm. Kepiau iki 200C įkaitintoj orkaitėj kol gražiai parudavo.

REKLAMA
REKLAMA

Rabarbarus nulupau, supjausčiau, išviriau vandeny, pasaldintame šaukštu cukraus. Nukošiau, rabarbarus dėjau į dubenėlį, pridėjau uogienės ir pasidarbavus blenderiu gavau gražią vientisą tyrelę. Vanduo, likęs nuo virtų rabarbarų gali būti [ir, sakyčiau netgi turi būti] panaudotas, t.y. skaniai išgertas :)

Grietinėlę išplakiau, pridėjau varškę, viską gerai išmaišiau. Rabarbarų tyrelę pyliau į stiklines, ant viršaus su konditerinių švirkštu užpurškiau grietinėlę. Įsmeigiau išsikeptus pagaliukus - puikus panaudojimas - su jais ir valgoma, nereikia šaukštelių :)

Taigi toks tas desertas. Gardu.

Skanaus!!

Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų