Receptas nėra labai įspūdingas, tačiau sekmadienio pietums visai tinka.
Reikės:
600 g lašišos
4 šaukštų tarkuoto "Džiugo" sūrio
2 šaukštų džiuvesėlių
morkų
cukinijos
baklažano
keletą skiltelių sutrinto česnako
sviesto
daržovių proporcijos naudojamos pagal skonį ir išteklius.
Gaminimas taip pat paprastas. Lašišą supjaustom gabaliukais [smagiau, kai yra naudojama filė], apvoliojam žuvies prieskoniuose ir apkepam keptuvėj su aliejum.
Vėliau žuvytę sudedam į formą, kurioje kepsim. Sviestą, sūrį ir džiuvėsėlius sumaišom ir dedam ant žuvytės. Viską kepam 190° C orkaitėj kol paruduoja.
Garnyrui daržoves supjaustom ir viską troškinam keptuvėj su nedaug vandens ir keliom skiltelėm susmulkinto česnako.
Patiekiam su ryžiais.
Skanaus!