• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis patiekalas labai apgaulingas - atrodo ganėtinai įmantriai, bet iš tiesų labai paprastai pagaminamas, todėl puikiai tiks šventiškesniems pietums.

REKLAMA
REKLAMA

8 porcijoms reikės:

8 žuvies file (aš naudojaus pangasijas, tačiau manau galima gaminti ir su kitokia žuvimi)

8 šparagų stiebų

3-4 morkų (labai gražiai atrodo RIMI parduodamos mažos morkytės)

1 cukinijos

1 puodelio žuvies sultinio

1 citrinos sulčių

4 šaukštų aliejaus

Prieskoninių žolelių ir žuvies prieskonių

REKLAMA

Žuvies file pabarstome prieskoniais ir apšlakstome 1 citrinos sulčių ir aliejaus mišiniu. Paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.

Morkas (jei naudojame didesnes) ir cukinijas susipjaustome šiaudeliais. Jei šparagų apačios kietos (surambėjusios), jas nulaužiame (jos pačios lūš toje vietoje, kur reikia). Imame žuvį, prie krašto dedame keletą morkos bei cukinijos šiaudelių ir šparagą. Žuvį susukame ir persmeigiame dantų krapštuku, kad neatsivyniotų. Taip paruošiame visas žuvis ir dedame jas į kepimo indą. Jei norite, galima į indą taip pat sudėti likusias morkas, įpilti šlakelį grietinėlės (aš dar įdėjau žirnių ankščių). Žuvį apšlakstome likusiu marinatu, įpilame sultinį ir šauname į orkaitę maždaug 30-40 minučių. Tiekiame su ryžiais ir susidariusiu kepant padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų