Vitaminas A būtinas medžiagų apykaitai, organizmui augti, geram regėjimui. Dėl šio vitamino stokos oda tampa blyški, sausa, ji pleiskanoja, pradeda lūžinėti plaukai ir nagai.
Moksliniais tyrimais nustatyta, kad kasdien vartojant daug karotino turinčių daržovių, sumažėja rizika susirgti vėžinėmis ligomis. Morkos turi gana daug karotino, kurį organizmas geriau asimiliuoja kartu su riebalais. Todėl šį kartą siūlome pasigaminti labai sveiką patiekalą ir praturtinti organizmą vitaminais.
Pagaminimui reikės:
1 kg virtų morkų
Svogūnas
Stiklinė manų kruopų
2 kiaušiniai
Druskos
Pipirų
Prieskonių pagal skonį
Džiūvėsėlių
Aliejaus
Gaminimas:
Virtas morkas sumalkite mėsmale. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite aliejuje. Į morkas sudėkite svogūną, įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais, suberkite smulkintas prieskonines daržoves. Iš gautos masės darykite kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrus.