• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skanus bandymas pasigaminti kiek kitokius kotletus.

Reikėjo:

Maltiniams:

~600g mėsos [naudojau maltą kiaulieną/jautieną]

kiaušinio

kelių batono riekelių

svogūno

prieskonių maltai mėsai

2 šaukštų krakmolo

REKLAMA
REKLAMA

Įdarui ir padažui:

puodelio voveraičių [turėjau šaldytų]

mažo indelio jogurto be priedų

šaukšto krakmolo

druskos

sviesto kepimui

REKLAMA

Troškinimui:

0,5l alaus

Gaminsim taip:

Pradėsim nuo įdaro.

Voveraites, jei neparuoštos, reikia paruošti: t.y. apvirti. Maniškės jau buvo apvirtos prieš šaldant, taigi teliks apkepti. Tam tikslui susismulkinam svogūną, apkepam jį svieste, ten pat apkepam voveraites, dedam prieskoniukų. Paliekam atvėsti. Per tą laiką pasiruošim masę maltinukams. Paprasta: maltą mėsą sumaišom su kiaušiniu, mirkytu batonu, smulkintu svogūnu, prieskoniais, krakmolu.

REKLAMA
REKLAMA

Prisimenam kepuvėje likusias voveraites - pusę jų paliekam keptuvėj, o kitą dalį sumalam mėsmale, sumaišom su krakmolu. Turim įdarą.

Iš maltinukų masės formuojam kukulius, dedam po šaukštą įdaro į vidų. Maniškiai buvo gana dideli, maži turbūt atrodytų simpatiškiau :)

Įkaitinam orkaitę iki kokių 190°C. Kol įkaista, galim kukuliukus apkepti karštame aliejuje. Originaliam recepte to nesiūlo, bet aš vis tik padariau - taip visada pavyksta skaniau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į indą, kuriame troškinsim [maniškis, kuriuo labai džiaugiuos, buvo storasienis, senovinis, su dangčiu :)) ], pilam alų, dedam ten apkeptus kukuliukus ir šaunam į įkaitusią orkaitę. Dėl troškinimo laiko - siūlo tai daryti valandą. Žadėjau troškinti trumpiau, bet užsimiršau, todėl troškinosi būtent tiek. Bet, manau, toks laiko tarpas tikrai per ilgas. Gal užtektų ir 40 min. Kada nors pabandysiu darkart.

Padažiukas? Standartinis, tik kad nemėgstu aš grietinės.. tai bandžiau apkeptas voveraites [tas, pamirštas keptuvėj] patroškinti jogurte. Rezultatas man patiko - kiek rūgštokas padažas tikrai skanu. Aj, tiesa :) tie žali gabaliukai padaže - svogūnų laiškai. Kažkodėl sugalvojau ten dėti ir jų.. Nedaug. Dėl kvapo :)

Taigi šįkart tiek. O tiekiam su bulvytėm, padažu ir žalumynais.

Skanaus! :)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų