Skanus bandymas pasigaminti kiek kitokius kotletus.
Reikėjo:
Maltiniams:
~600g mėsos [naudojau maltą kiaulieną/jautieną]
kiaušinio
kelių batono riekelių
svogūno
prieskonių maltai mėsai
2 šaukštų krakmolo
Įdarui ir padažui:
puodelio voveraičių [turėjau šaldytų]
mažo indelio jogurto be priedų
šaukšto krakmolo
druskos
sviesto kepimui
Troškinimui:
0,5l alaus
Gaminsim taip:
Pradėsim nuo įdaro.
Voveraites, jei neparuoštos, reikia paruošti: t.y. apvirti. Maniškės jau buvo apvirtos prieš šaldant, taigi teliks apkepti. Tam tikslui susismulkinam svogūną, apkepam jį svieste, ten pat apkepam voveraites, dedam prieskoniukų. Paliekam atvėsti. Per tą laiką pasiruošim masę maltinukams. Paprasta: maltą mėsą sumaišom su kiaušiniu, mirkytu batonu, smulkintu svogūnu, prieskoniais, krakmolu.
Prisimenam kepuvėje likusias voveraites - pusę jų paliekam keptuvėj, o kitą dalį sumalam mėsmale, sumaišom su krakmolu. Turim įdarą.
Iš maltinukų masės formuojam kukulius, dedam po šaukštą įdaro į vidų. Maniškiai buvo gana dideli, maži turbūt atrodytų simpatiškiau :)
Įkaitinam orkaitę iki kokių 190°C. Kol įkaista, galim kukuliukus apkepti karštame aliejuje. Originaliam recepte to nesiūlo, bet aš vis tik padariau - taip visada pavyksta skaniau.
Į indą, kuriame troškinsim [maniškis, kuriuo labai džiaugiuos, buvo storasienis, senovinis, su dangčiu :)) ], pilam alų, dedam ten apkeptus kukuliukus ir šaunam į įkaitusią orkaitę. Dėl troškinimo laiko - siūlo tai daryti valandą. Žadėjau troškinti trumpiau, bet užsimiršau, todėl troškinosi būtent tiek. Bet, manau, toks laiko tarpas tikrai per ilgas. Gal užtektų ir 40 min. Kada nors pabandysiu darkart.
Padažiukas? Standartinis, tik kad nemėgstu aš grietinės.. tai bandžiau apkeptas voveraites [tas, pamirštas keptuvėj] patroškinti jogurte. Rezultatas man patiko - kiek rūgštokas padažas tikrai skanu. Aj, tiesa :) tie žali gabaliukai padaže - svogūnų laiškai. Kažkodėl sugalvojau ten dėti ir jų.. Nedaug. Dėl kvapo :)
Taigi šįkart tiek. O tiekiam su bulvytėm, padažu ir žalumynais.
Skanaus! :)