Radus šį receptą internete, sakiau: viskas, bandysiu. Labai patinka patiekalai su šviežiom žolelėm. Ir šitas buvo geras. Buvo skanu. Tik kad druskos nepagailėjau. Turbūt įsimylėjus esu ;)
Reikės:
makaronų [naudojau apie 120g ryžių makaronų]
skaniam, aromatingam padažiukui:
~500g vištienos krūtinėlės filė
0.5 puoduko balto vyno
0.5 puoduko vištienos sultinio
beveik viso puodelio riebios grietinėlės
2 šaukštelių medaus
šaukštelio acto
2 šaukštelių šviežių smulkintų mėtų
1.5 šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių
tarkuotos citrinos žievelės
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Taigi, gaminsim taip.
Makaronus išvirsim. Kol jie verda, galima gaminti padažą:
Puode užverdam vyną, tada pilam sultinį, grietinėlę, dedam citrinos žieveles, mėtas, čiobrelius, medų, druską, actą. Kaitinam, vis pamaišom. Verdam, kol šiek tiek sutirštėja.
Vištienos filė supjaustom nedideliais gabaliukais. Įtrinam pipirais, druska. Keptuvėj įkaitinam aliejų, dedam ten filė, kepam, kol gražiai abskrunda.
Kai padažas būna paruoštas, dedam iškeptą vištieną, išmaišom
Išvirusius makaronus dedam į lėkštę, ant jų - padažą su vištieną.
Ragaujam.
Skanaus!
Idėja pasiskolinta iš čia.