• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radus šį receptą internete, sakiau: viskas, bandysiu. Labai patinka patiekalai su šviežiom žolelėm. Ir šitas buvo geras. Buvo skanu. Tik kad druskos nepagailėjau. Turbūt įsimylėjus esu ;)

REKLAMA
REKLAMA

Reikės:

makaronų [naudojau apie 120g ryžių makaronų]

skaniam, aromatingam padažiukui:

~500g vištienos krūtinėlės filė

0.5 puoduko balto vyno

0.5 puoduko vištienos sultinio

beveik viso puodelio riebios grietinėlės

2 šaukštelių medaus

šaukštelio acto

2 šaukštelių šviežių smulkintų mėtų

1.5 šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių

tarkuotos citrinos žievelės

druskos, pipirų

aliejaus kepimui

REKLAMA

Taigi, gaminsim taip.

Makaronus išvirsim. Kol jie verda, galima gaminti padažą:

Puode užverdam vyną, tada pilam sultinį, grietinėlę, dedam citrinos žieveles, mėtas, čiobrelius, medų, druską, actą. Kaitinam, vis pamaišom. Verdam, kol šiek tiek sutirštėja.

Vištienos filė supjaustom nedideliais gabaliukais. Įtrinam pipirais, druska. Keptuvėj įkaitinam aliejų, dedam ten filė, kepam, kol gražiai abskrunda.

Kai padažas būna paruoštas, dedam iškeptą vištieną, išmaišom

Išvirusius makaronus dedam į lėkštę, ant jų - padažą su vištieną.

Ragaujam.

Skanaus!

Idėja pasiskolinta iš čia.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų