Originalaus recepto idėją pasiskolinau iš Dangiškų migdolų, tik teko kiek pritaikyti mūsų skoniui ir esamam šaldytuvo turiniui. Ypač patiko autorės pastaba puodelius aliejaus keisti šaukštais :)
2 porcijoms reikės:
200 g makaronų
1 nedidelio svogūno
1 čili pipiro
2 skiltelių česnako
1 mažo indelio koncervuotų pomidorų
1 mažos paprikos
1 mažo baklažano
6 pievagrybių
1 šaukšto aliejaus
Gabalėlio parmezano ar kito kieto sūrio
Prieskonių
Pirmiausia griežinėliais susipjaustome baklažaną, ir jį bei pievagrybių galvutes kepame grilyje (grilio keptuvėje ar orkaitėje). Puode verdame makaronus. Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus, pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną. Suberiame juostelėmis supjaustytą papriką ir sukapotą čiliuką. Pakepame kokias 5 minutes maišydami. Supilame pomidorus su visu skysčiu, pridedame prieskonių - bazilikų, rozmarinų, paprikos, druskos, pipirų ir dar ko tik nori (galima papildomai paskaninti smulkintais ančiuviais) bei troškiname dar 5 minutes. Jei trūksta skysčio, įpilame šiek tiek balto vyno, sultinio arba tiesiog vandens. Į padažą suverčiame išvirtus makaronus, gerai permaišome. Dedame į lėkštę makaronus su padažu, ant viršaus išdėliojame keptus baklažanus ir pievagrybius bei užberiame šiek tiek parmezano sūrio.
Ugnė