• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Originalaus recepto idėją pasiskolinau iš Dangiškų migdolų, tik teko kiek pritaikyti mūsų skoniui ir esamam šaldytuvo turiniui. Ypač patiko autorės pastaba puodelius aliejaus keisti šaukštais :)

REKLAMA
REKLAMA

2 porcijoms reikės:

200 g makaronų

1 nedidelio svogūno

1 čili pipiro

2 skiltelių česnako

1 mažo indelio koncervuotų pomidorų

1 mažos paprikos

1 mažo baklažano

6 pievagrybių

1 šaukšto aliejaus

Gabalėlio parmezano ar kito kieto sūrio

Prieskonių

Pirmiausia griežinėliais susipjaustome baklažaną, ir jį bei pievagrybių galvutes kepame grilyje (grilio keptuvėje ar orkaitėje). Puode verdame makaronus. Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus, pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną. Suberiame juostelėmis supjaustytą papriką ir sukapotą čiliuką. Pakepame kokias 5 minutes maišydami. Supilame pomidorus su visu skysčiu, pridedame prieskonių - bazilikų, rozmarinų, paprikos, druskos, pipirų ir dar ko tik nori (galima papildomai paskaninti smulkintais ančiuviais) bei troškiname dar 5 minutes. Jei trūksta skysčio, įpilame šiek tiek balto vyno, sultinio arba tiesiog vandens. Į padažą suverčiame išvirtus makaronus, gerai permaišome. Dedame į lėkštę makaronus su padažu, ant viršaus išdėliojame keptus baklažanus ir pievagrybius bei užberiame šiek tiek parmezano sūrio.



Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų