Nors lietuviai didžkukulius, vėdarus ir bulvių plokštainį priskiria savo nacionalinei virtuvei, juos savinasi ir lenkai, kurie sekmadienį Lietuvos pasienyje esančios Palenkės vaivadijos Supraslės miestelyje surengė vėdarų ir bulvių plokštainių konkursą.
Kaip pranešė naujienų agentūra PAP, vertinimo komisijai buvo pateikta 20 plokštainių ir tiek pat vėdarų rūšių. Nugalėtojais tapo vyrai: skaniausius vėdarus iškepė Waldemaras Backielis (Valdemaras Backelis) iš Balstogės, o skaniausią bulvių plokštainį - Tomaszas Sawczykas (Tomašas Savčykas) iš Vasilkuvo miestelio.
Kaip pažymėjo PAP, šie Palenkės virtuvei būdingi patiekalai dabar regione labai populiarėja. Patiekalus iš bulvių, kurie anksčiau buvo neturtingųjų maistas, dabar, ypač kaimo turizmo sodybose, mielai valgo ne tik lenkai, bet ir užsieniečiai.
Palenkės vaivadija rengiasi šiuos patiekalus užregistruoti kaip regiono kulinarinį paveldą.