Virtuve dalinasi jiedu abu, o neretai padeda ir penkerių trynukai: „Ypač noriai vaikai šeimininkauja prieš šventes ruošdami saldėsius.“
Simona prisimena, kad dar neturėdama Patricijos, Emilijos ir Herkaus virtuvėje sukdavosi su malonumu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Tada nebuvo tiek buities rūpesčių, nuosavo parduotuvių tinklo „Simitri“: „Vaikai lanko darželį, todėl pusryčius, pietus ir vakarienę dažniausiai valgo ten. Savo kulinarinius gebėjimus dabar demonstruoju tik savaitgaliais, bet tą tuomet darau kelis kartus per dieną – skirtingus patiekalus vaikams ir vyrui. O kur dar užkandžiai... Tiesa, savaitgalio rytais mus lepina Mindaugas, visiems iškepdamas savo firminių blynų.“
Vakarais grįžę po darbų visa šeima stengiasi maitintis sveikai.
Kaip pati Simona sako, nieko įmantraus jie negamina, tiesiog renkasi lengvai ir greitai paruošiamą mėsą arba žuvį, prie jų priderindami daržovių garnyrą.
„Džiaugiamės, kad vaikai pratę valgyti gerą maistą, o dėl saldumynų pavyksta susitarti. Tačiau jokių švenčių neįsivaizduojame be jų taip pamėgtų keksiukų su šokolado gabalėliais. Patys nori kiaušinius į dubenį įmušti, miltus suberti, tešlą išmaišyti. Visuomet leidžiame jiems prisidėti, nes gaminimas jungia šeimą bendrai veiklai. Su Mindaugu juokaujame, kad jau laukiame dienos, kai vaikai mums galės pusryčius į lovą atnešti“, – šypsosi S.Lipnė.
Greitai paruošiami keksiukai su šokolado gabalėliais
„Labai paprastas receptas, kurį jau ne kartą išbandėme. Visus ingredientus tiesiog sudedame į dubenį ir gerai išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame apie 30 minučių. Naudojame ne itin dideles silikonines formeles, todėl pagal šį receptą mums iškepa 24 keksiukai. Nuostabaus skonio!“
Jums reikės:
~ 450 gramų kvietinių miltų (Simona mėgsta maišyti lygiomis dalimis migdolų ir kvietinius miltus: „Palankiau figūrai“.)
200 gramų mėgstamų uogų (nebūtina)
4 kiaušinių
200 gramų cukraus (vietoje cukraus galima dėti 2 trintus bananus, agavų sirupą ar kitus saldiklius)
250 ml kefyro (keksiukams suteikia purumo ir minkštumo)
200 gramų sviesto (išlydyto ant silpnos ugnies)
100 gramų šokolado gabaliukų arba drožlių
4 šaukštelių kepimo miltelių
Vanilės ekstrakto (nebūtina)