Šiam patiekalui šafranas priduoda unikalią skonio gaidelę ir nuostabią spalvą. Bet, esant reikalui, apseisite ir be jo.
2 asmenims reikės:
400 g. didelių virtų krevečių be kiauto (tiks šaldytos)
1 laimo arba pusės citrinos
1 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų
2 skiltelių česnako
1/2 šaukštelio maltų čili pipirų
Žiupsnelio šafrano
Sumaišykite citrinos ar laimo sultis, druską, baltuosius ir čili pipirus, susmulkintą česnaką, šafraną. Šiuo mišiniu įtrinkite krevetes (jei naudosite šaldytas, prieš tai atšildykite kambario temperatūroje arba šaltame vandenyje), sudėkite su visu marinatu į maišelį, užvyniokite ir įdėkite 1 valandai į šaldytuvą.
Pasimarinavusias krevetes kepkite keptuvėje ar grilyje, įpylę 2 šaukštus aliejaus, po 2 min. iš abiejų pusių.
Jei norite sotesnio patiekalo, kartu galite patiekti ryžių ar šviežios duonos. Prie šio patiekalo tiks saldesnis padažas - jei naudosite pirktinį, siūlau rinktis "Sweet Plum and Ginger Sauce".
Na, o jei netingite pasigaminti, štai puikus receptėlis:
1 apelsino sultys
4 šaukštai sojų padažo
2 šaukštai tarkuoto imbiero
1 šaukštas Thai čili padažo
Visus padažui skirtus ingridientus sumaišykite ir pakaitinkite keptuvėlėje ar puodelyje porą minučių.