Kotryna Starkienė puikiai žino, ką paruošti, kad tai būtų ne tik nesudėtinga ir skanu, bet dar ir patiktų visiems!
„Parodysiu, kaip pagaminti kitokią baltos mišrainės versiją, kurioje bulves pakeis kepti kalafiorai. O desertui – klasikinis crème brûlée. Beje, sugriausiu mitą apie šio deserto sudėtingą gamybą!“ – intriguoja K. Starkienė ir kviečia lengviems, bet nepamirštamiems savaitgalio pietums.
Deserto receptą išvysite laidoje, o kaip paruošti kitokią baltosios mišrainės versiją, K. Starkienė atskleidžia jau dabar.
Kitokia baltos mišrainės versija
Ingredientai:
kalafioras;
morkos;
šaldyti žirneliai;
šviežiai raugti agurkai;
krapai;
majonezas;
graikiškas jogurtas.
Gaminimo eiga
Kalafiorą padalinkite į nedidelius žiedynus, pašlakstykite aliejumi, druska ir gerai įtrinkite. Suberkite juos į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol lengvai apskrus.
Morkas nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliai. Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir suberkite morkas. Virkite vos kelias minutes, kad tik šiek tiek suminkštėtų, o tada suberkite šaldytus žirnelius, išjunkite kaitrą ir palikite minutei. Daržoves nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu.
Raugintus agurkus supjaustykite kubeliais, krapus smulkiai sukapokite. Visas daržoves sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, įdėkite dvi dalis jogurto ir vieną dalį majonezo. Salotas gerai išmaišykite ir patiekite. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!