Kad mėsos patiekalai būtų skanūs, svarbu rūpestingai ją paruošti.
Sumaniai naudojant įvairius marinatus, aptepus net pačios paprasčiausios mėsos gabalą galima paruošti taip, kad ji atrodys gražiai ir bus skani. Siūlome šį kepsnio receptą.
400 g kiaulienos kumpio, 100 g sauso raudonojo vyno, 3 stiklinės vandens, 2 šaukštai sauso jautienos sultinio, 2 šaukšteliai acto, 4 lauro lapeliai, 4 riekės juodos duonos, 2 nedideli svogūnai, 4 riekelės rūkytos šoninės, 2 morkos, juodųjų maltų pipirų.
Garnyrui: 200 g šaldytų bulvių kukulių, aliejaus kepimui, 1 pomidoras, keli salotų lapai, nedidelis agurkas.
Į puodą supilame vandenį, sudedame sultinį, lauro lapelius, duoną ir pipirus. Verdame 5 min. Supilame actą ir vyną, užkaitiname ir nukošiame. Kubeliais supjaustome mėsą, svogūnus, šoninę ir pakepiname aliejuje, sudedame į marinatą, suberiame atskirai griežinėliais pakepintas morkas. Troškiname 20 min. Patiekiame su keptais bulvių kukuliais ir papuošiame daržovėmis.