Dažniausiai arbata plikoma porcelianiniuose, stikliniuose bei metaliniuose induose. Iš pastarųjų tinka tik alavuoti, emaliuoti ir nerūdijančio plieno. Reikėtų vengti aliuminio, nes nuo jo arbata pajuoduoja.
Arbatinukai
Gardžiausia arbata – plikyta porceliano arbatinukuose, nes jie tolygiai ir greitai įkaista. Toks arbatinukas turėtų turėti dangtelį su skylute orui įeiti ir ąselę, kad pilstant arbatą dangtelis nenukristų. Arbatinuko dydis taip pat svarbus – 3–4 asmenims reikėtų 1 l talpos arbatinuko.
Raudonajai, geltonajai ir žaliajai arbatai plikyti labiausiai tinka arbatinukas su viduje įtaisytu sieteliu, į kurį pilamos arbatžoles. Tuomet arbatžolių užpilas išeina stipresnis, nes vanduo apsemia arbatžoles iš visų pusių.
Puodeliai
Pirmieji iš Kinijos atkeliavę puodeliai buvo mažyčiai dailūs dubenėliai – pialos. XVIII a. Austrijoje jiems buvo prilipdytos rankenėles. Kinijoje arbata dažnai plikoma haivuose – puodeliuose su dangteliu, kuriame yra skylutė.