• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eksperimentuoti virtuvėje man nebaisu :) Kartais deriniai būna tikrai keisti. Šis, "Virtuvė. Nuo... Iki..." žurnale rastas patiekalas sudomino.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt ir nėra taip keista: grikiai ir šokoladas, tačiau iki šiandien vienintelis grikių patiekalas, kurį valgiau kaip desertą, buvo "Grikinė boba". Todėl pabandžiau išsikepti šį suflė.

REKLAMA

Sužavėta!! Ingredientai taip puikiai tarpusavy derėjo, kad nei pridėsi, nei atimsi. Super.

Naudojau:

100g virtų grikių

50g desertinės varškytės [maniškė buvo braškių skonio - kitokios neradau šaldytuve]

3 kiaušinius

šiek tiek šokolado.

2 šaukštus miltinio cukraus + dar šiek tiek paprasto cukraus

šiek tiek sviesto ramekinams ištepti

REKLAMA
REKLAMA

Gaminau:

Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Baltymus išplakiau. Kitame inde išplakiau trynius su miltiniu cukrumi. Grikius susmulkinau blenderiu. Sumaišiau su varške ir trynių mase. Įmaišiau išplaktus baltymus. Visą masę pyliau į sviestu išteptus ir cukrum pabarstytus ramekinus [man prireikė keturių]. Ant viršaus pabarsčiau keliais šokolado gabaliukais.

Kepiau 190C orkaitėj apie 20min.

Receptas nudžiugino tuo, kad nereikia naudoti miltų. Ir šiaip - paprasta bei gardu.

Idėja pasiskolinta iš žurnalo "Virtuvė. Nuo... Iki...". Gaminta iš pusės porcijos.

Skanaus!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų