Šis paprastas pyragas yra gana skanus. Jis ypač tinka staigiam smaližiavimo priepuoliui nuslopinti ir netikėtai pasirodžiusiems svečiams pavaišinti. Žinoma, su sąlyga, kad svečiai užsibus bent valandą.
Mat vis dėlto neužtenka žaibiškai užmaišyti tešlą ir pašauti ją į krosnį. Pyragas turi iškepti ir atvėsti, o nei vieno, nei kito proceso pagreitinti neįmanoma. Tačiau jeigu vaišinsite svečius šaltais užkandžiais, tas laikas, kurio reikia pyragui kepti, kaip tik ir praeis. Na, o kol virsite kavą, pyragas spės pravėsti ir tuomet jau niekas netrukdys jums visų žavėti savo konditeriniu miklumu.
Greitpyragio tešla maišoma iš saldaus kondensuoto pieno (reikia visos skardinės), 7 šaukštų krakmolo, 1 kiaušinio, 1 nubraukto šaukštelio sodos. Tirštos grietinės konsistencijos tešla pilama į riebalais pateptą kepimo skardą. Iškepusį pyragą, o tai matysis iš pasikeitusios jo spalvos, dar karštą reikia perpjauti į dvi dalis. Apatinė dalis pertepama mase, sumaišyta iš 250 ml vidutinio riebumo grietinės, 1 šaukšto cukraus ir 4 šaukštų aguonų. Ant jos užklojama antroji pyrago pusė. Viršus aptepamas likusia mase.
Receptas turi dar ir tą privalumą, kad pritrūkus kremo jo galima čia pat dar pasigaminti, nes grietinės su cukrumi bei aguonomis nereikia nei trinti, nei plakti, užtenka paprasčiausiai gerai išmaišyti šaukštu.
Giedrės J. receptai