Ruduo – grybų metas! Jei savaitgaliui važiuosite pagrybauti ir rasite gražuolių baravykų, tai siūlome su jais pasigaminti skanų skrebutį. Verta išbandyti!
Pagaminimui reikės:
4 baltos duonos riekės
2 česnako skiltelės
2 šaukštai sviesto
Pagal skonį druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
5 švieži baravykai
Kiaušinis
2 šaukštai tarkuoto sūrio
Šaukštas grietinėlės
Saujelė smulkintų petražolių
Gaminimas:
Česnakus nulupkite, perpjaukite per pusę ir skiltelėmis įtrinkite duonos riekutes. Tada duoną kelias minutes paskrudinkite.
Tarkuotą sūrį sumaišykite su grietine, smulkintu kiaušiniu, kapotomis petražolėmis ir aptepkite duonos riekutes.
Baravykus nuvalykite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir trumpai paskrudinkite svieste.
Ant sūrio mase apteptų duonos riekučių dėkite po šaukštelį keptų baravykų, suberkite likusį sūrį ir dar kelias minutes paskrudinkite vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekalą patiekite papuoštą petražolių ar krapų šakele.