Duoniukai arba ryžių trapučiai pastaruoju metu vis labiau populiarėja tarp sveikos mitybos propaguotojų.
Juos kramsnoti vienus nėra taip skanu, todėl siūlome pasigaminti gardžių sumuštinukų, kuriais galite pavaišinti ir netikėtai užsukusius svečius.
Pagaminimui reikės:
16 pailgų duoniukų arba ovalių ryžių trapučių,
100 g vištienos kumpio,
100 g jautienos kumpio,
Indelis tepamojo varškės sūrio su žalumynais,
Avokadas, paprika, pomidoras,
Margarino arba minkšto sviesto,
Citrinų sulčių,
Šakelė petražolių,
Keli bazilikų lapeliai.
Gaminimas:
* Vištienos ir jautienos kumpį supjaustykite griežinėliais.
* Papriką išskobkite, supjaustykite įvairaus storio ir ilgio šiaudeliais. Pomidorą supjaustykite griežinėliais per visą ilgį.
* Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir nulupusi supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuostų.
* Kiekvieną duoniuką plonai aptepkite sviestu arba margarinu.
* Ant keturių duoniukų uždėkite po du griežinėlius vištienos kumpio ir po griežinėlį pomidoro, ant kitų keturių – po griežinėlį jautienos kumpio ir paprikos gabalėlį. Dar ant keturių uždėkite po 2-3 skilteles avokado ir pomidoro. Likusius keturis duoniukus aptepkite varškės sūriu, ant kiekvieno uždėkite po juostelę paprikos ir gabalėlį avokado.
* Sumuštinius tiekite didelėje lėkštėje.